Keystone logo

21 Sarjana Muda Program dalam Latihan Juruterbang 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Penerbangan
  • Latihan Juruterbang
Bidang pengajian
  • Penerbangan (21)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Latihan Juruterbang

Setelah menamatkan pengajian dari sekolah menengah, kebanyakan pelajar sudah bersedia untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat sarjana muda. Anugerah akademik sarjana ini memberikan pemahaman yang lebih baik mengenai bidang pengajian tertentu. Ia boleh mengambil masa tiga hingga lima tahun untuk menyelesaikan program pengajian ini.

Apakah Sarjana Muda Latihan Pilot? Ia adalah satu program yang dirancang sekitar mengajar pelajar bagaimana untuk membuat pesawat perintis. Sesetengah universiti boleh menawarkan latihan perintis untuk kapal terbang atau helikopter. Kebanyakan latihan termasuk pengalaman berselancar terbang dan menggunakan simulator penerbangan. Sebelum menuju ke kokpit, para sarjana boleh dijangka menyelesaikan kursus yang diperlukan seperti operasi penerbangan, prestasi penerbangan, analisis teknik penerbangan, keselamatan penerbangan, fisiologi penerbangan, navigasi domestik dan antarabangsa, pengurusan sumber krew, undang-undang penerbangan, dan sistem helikopter maju.

Juruterbang perlu menjadi pemimpin yang mahir, pembuat keputusan dan pengurus sumber, jadi tidak mengejutkan bahawa ijazah sarjana muda ini membantu pelajar meningkatkan kemahiran ini. Dengan kepimpinan, membuat keputusan dan menguruskan kemahiran, graduan menjadi pemohon yang lebih berdaya saing dan lebih cenderung untuk berjaya dalam kehidupan peribadi mereka.

Kos Sarjana Muda dalam Latihan Pilot boleh berbeza-beza. Sebahagiannya bergantung kepada sekolah dan tempoh program. Cara terbaik untuk mendapatkan anggaran adalah dengan menghubungi universiti secara langsung.

Kerjaya yang paling jelas tersedia untuk graduan dengan Sarjana Muda Latihan Pilot adalah juruterbang. Bagaimanapun, kerjaya ini boleh berbeza-beza. Sesetengah pelajar pergi ke jet juruterbang komersil, kapal terbang kapal terbang, pesawat peribadi dan helikopter pertanian. Peluang kerjaya lain termasuk penyelidik keselamatan penerbangan, pengurus program penerbangan, pelatih operasi, pakar operasi, pegawai penyelenggara pengawal dan perancang penerbangan. Para sarjana juga boleh menggunakan ijazah ini sebagai batu loncatan untuk pendidikan yang lebih banyak.

Pelajar mungkin dapat mengikuti program Sarjana Muda dalam Latihan Pilot di universiti di seluruh dunia atau menerusi program dalam talian. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.