Keystone logo

4 Sarjana Muda Program dalam Kosmetologi 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Kosmetologi
 • Kosmetologi
Bidang pengajian
 • Pengajian Kosmetologi (4)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

   Popular degree type

   Popular study format

   Popular education type

   Sarjana Muda Program dalam Kosmetologi

   Ijazah sarjana muda adalah satu tahap kemasukan pengajian sarjana muda. Dalam banyak kes, pelajar memilih subjek untuk belajar seperti sains atau Bahasa Inggeris. A sarjana muda juga boleh diterima dalam bidang amali, membolehkan pelajar untuk segera mula bekerja.

   Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Kosmetologi? Pelajar-pelajar belajar butiran kosmetologi seperti kulit, kuku dan penjagaan rambut dan permohonan solek. Mereka menjadi pakar dalam gaya dan mengekalkan rambut dan dalam memberi rawatan seperti rawatan muka, rawatan kaki dan rawatan. Selain itu, pelajar belajar bagaimana untuk menjalankan salon dan berjalan dengan baik dengan menggunakan prinsip-prinsip perniagaan. Selepas menamatkan program ini, pelajar dapat menjadi cosmetologists berlesen.

   Sarjana Muda dalam Kosmetologi menawarkan peluang untuk bekerjasama dengan orang semasa memberi kuasa kepada mereka melalui baru, gaya rambut ekspresif. Para graduan juga mendapati banyak peluang untuk bergerak ke atas, kerana mereka boleh satu hari memiliki salon mereka sendiri.Pelajar juga mempelajari perniagaan dan kemahiran pengurusan yang baik melalui kerja kursus mereka.

   Kos untuk program kosmetologi berbeza-beza mengikut sekolah yang dipilih. Seorang pelajar yang berdedikasi mungkin menamatkan program dalam tempoh dua tahun dengan petang dan kelas dalam talian, dan dengan itu menjimatkan wang. Sebelum memilih, pelajar menjalankan kajian menyeluruh untuk memastikan program yang akan memenuhi semua matlamat pendidikan mereka.

   Selepas menamatkan pengajian, pelajar boleh mencari kerja di pelbagai lokasi. Mereka boleh memilih untuk bekerja di salun sebagai pendandan rambut, stylists dan colorists. Mereka juga boleh bekerja di salun memberi rawatan muka dan rawatan. Pilihan juga disediakan kepada pelajar-pelajar di luar salun. Pelajar boleh bekerja dengan kecantikan dan penjagaan kulit produk atau bekerja untuk panti pengebumian menggayakan baru-baru ini meninggal dunia. Selain itu, juruteknik kuku boleh bekerja di pejabat doktor kulit atau penyakit kaki dan menawarkan rawatan kaki bersih.

   Banyak pilihan dalam talian boleh didapati untuk program kosmetologi.Untuk memulakan kerjaya baru, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.