Keystone logo

21 Sarjana Muda Program dalam Komunikasi Profesional 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
 • Komunikasi
 • Komunikasi Profesional
Bidang pengajian
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (21)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Komunikasi Profesional

  Ramai pelajar mengikuti Sarjana Muda Komunikasi Profesional dalam usaha untuk membangunkan kemahiran yang akan memberi mereka kelebihan daya saing dalam bidang kewartawanan dan hiburan, dan juga dalam dunia korporat, bukan keuntungan dan kerajaan. Ijazah ini mengajar peserta kemahiran komunikasi yang diperlukan untuk menulis untuk media, interaksi perniagaan dan persembahan.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Komunikasi Profesional? Sarjana Muda dalam Komunikasi Profesional adalah ijazah sarjana muda yang menyediakan pelajar dengan kemahiran yang berharga untuk menulis dan membentangkan dalam sektor awam dan swasta. Beberapa peserta memilih untuk menumpukan perhatian kepada penulisan yang berkaitan dengan cawangan kewartawanan, hiburan dan pengiklanan. Orang lain mungkin memberi tumpuan kepada kemahiran pembentangan dan komunikasi membantu untuk pengurusan atau kedudukan perundingan dalam persekitaran yang lebih korporat. Graduan komunikasi profesional cemerlang dalam perniagaan, media dan kedudukan bukan keuntungan yang memerlukan bertulis dan pengeluaran kemahiran yang kukuh.

  Pelajar yang berminat untuk mengasah kemahiran komunikasi serta membangunkan pengetahuan yang lebih luas daripada teori-teori komunikasi dan isu-isu yang paling mendapat manfaat daripada tahap ini. Kelebihan lain bagi peserta dalam program ini termasuk pendedahan kepada penulisan dan pembentangan pakar-pakar dari pelbagai industri dan keupayaan untuk memilih kawasan tumpuan berasaskan minat dan matlamat kerjaya.

  Tempoh masa yang diperlukan untuk mendapatkan ijazah ini berbeza berdasarkan keperluan setiap program, dan hasilnya, kos yang berbeza-beza di seluruh institusi. Secara umumnya, kursus mengambil masa dua tahun untuk disiapkan. Bakal pelajar perlu menyelidik setiap institusi untuk mengetahui lebih lanjut mengenai masa dan keperluan tuisyen.

  Komunikasi profesional berkaitan dengan pelbagai bidang komunikasi pengurusan, seperti perhubungan awam dan komunikasi organisasi.Pelajar yang berminat dalam bidang perhubungan awam boleh bekerja dalam persekitaran korporat menulis jawapan kepada pertanyaan, menjawab soalan media atau kerajinan siaran awam. Pesanan berkomunikasi dengan berkesan diperlukan dalam jawatan di dalam organisasi juga. Para pelajar juga boleh memilih untuk bekerja dalam persekitaran korporat atau kutipan dana dan pengurusan jawatan dalam bukan keuntungan atau kedudukan kerajaan. Graduan yang menumpukan perhatian dalam bidang kewartawanan dan hiburan komunikasi boleh mengharapkan peluang pekerjaan dalam jawatan laporan, pengiklanan dan pengeluaran.

  Bakal pelajar boleh belajar lebih lanjut mengenai institusi yang menawarkan darjah komunikasi profesional dengan mencari pangkalan data yang luas dari sekolah. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.