Keystone logo

9 Sarjana Muda Program dalam Kewartawanan Penyiaran 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
 • Kewartawanan
 • Kewartawanan Penyiaran
Bidang pengajian
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (9)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Kewartawanan Penyiaran

  Ijazah sarjana muda menandakan berakhirnya pengajian siswazah dan menyediakan portal untuk kursus siswazah di banyak universiti serta asas-asas yang diperlukan untuk melaksanakan dalam bidang tertentu. Pelajar yang mengikuti ijazah ini biasanya akan mengambil beberapa kursus teras dan kelas utama khusus untuk mendapatkan pendidikan yang baik.

  Apakah Sarjana Muda dalam Kewartawanan Penyiaran? Program ijazah ini memberi tumpuan besar kepada komunikasi dan teknologi penyiaran moden, memberi pelajar akses kepada pengetahuan yang mereka perlukan untuk melaksanakan dengan jayanya dalam beberapa kerjaya yang berkaitan. Kajian pelajar mungkin akan terlibat dengan menyempurnakan pelaporan, penulisan, penyampaian ucapan, menghasilkan, pengeditan grafik, operasi kamera, storyboarding dan pitching cerita. Kursus yang membina kemahiran ini membolehkan pelajar menguasai penciptaan akhbar, majalah, rancangan radio, treler filem dan banyak lagi jenis media yang meluas.

  Salah satu daripada pelajar kemahiran terbaik boleh diharapkan untuk menguasai semasa mengejar ijazah ini adalah komunikasi lisan. Ini, bersama dengan organisasi yang dipertingkatkan dan pemahaman yang lebih baik dalam teknologi komputer moden, sama-sama berguna di rumah dan di tempat kerja.

  Institusi yang berbeza dan negara tuan rumah akan menawarkan pelbagai yuran pengajian untuk kursus yang diperlukan untuk ijazah ini, sehingga memisahkan biaya yang tepat adalah sulit. Ia sentiasa dinasihatkan bahawa pelajar melakukan penyelidikan sendiri mengenai kos sebelum melakukan program sekolah atau gelar tertentu.

  Sesetengah pekerjaan yang dilengkapkan oleh graduan program ini semasa memasuki tenaga kerja termasuk perancang media, jurugambar / sinematogram, penyelaras kesan visual, penyiar radio, penulis skrip, sauh berita, pengkritik media, editor, wartawan berita dan penulis kandungan. Banyak jawatan ini menempatkan graduan di mata awam di mana latihan meluas mereka dalam komunikasi lisan dan bertulis mungkin akan dimainkan. Kerjaya lain yang mungkin termasuk penerbit dokumentari, editor video, jurutera audio, pengarah filem dan pakar pencahayaan.

  Kursus dalam talian adalah mungkin untuk pelajar yang mempunyai jadual penuh, manakala kelas tradisional tersedia dalam skala tempatan dan antarabangsa. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.