Keystone logo

9 Sarjana Muda Program dalam Kewartawanan Antarabangsa 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
 • Kewartawanan
 • Kewartawanan Antarabangsa
Bidang pengajian
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (9)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Kewartawanan Antarabangsa

  Ijazah Sarjana Muda adalah program sarjana muda yang popular oleh pelajar yang mahukan kerjaya di bidang pengajian mereka. Ijazah ini boleh didapati di kolej dan universiti di semua kawasan di dunia, bahkan dalam talian, dan biasanya mengambil masa kira-kira empat tahun untuk disiapkan.

  Apakah Sarjana Muda dalam Kewartawanan Antarabangsa? Dalam program ini, pelajar mengambil kelas berfokus pada berita dan topik antarabangsa, kedua-dua yang berlaku di negara mereka sendiri dan orang lain. Setiap kurikulum berbeza-beza bergantung kepada sekolah, tetapi kebanyakan mereka menggabungkan kemahiran dan teori kewartawanan dengan teknologi media. Pelajar boleh belajar bagaimana berita dan koresponden asing bekerja dan bagaimana untuk mencari cerita sendiri. Sesetengah kelas mungkin termasuk pemberitaan transmedia, pelaporan antarabangsa, media dan kepelbagaian, dan laporan media sosial. Pelatih juga boleh menjadi sebahagian daripada program ini.

  Salah satu faedah yang sering diperoleh oleh pelajar dengan mengejar ijazah ini adalah belajar bagaimana untuk berkomunikasi dengan berkesan merentasi pelbagai medium. Mereka juga boleh mempelajari kemahiran penyiasatan dan organisasi yang boleh membawa kepada lebih banyak pilihan kerjaya apabila tamat pengajian.

  Pelajar prihatin mengenai kos sekolah yang bersangkutan perlu menghubungi institusi pendidikan secara individu. Yuran pengajian dan yuran lain boleh berubah secara drastik bergantung kepada sekolah dan lokasi tertentu. Beasiswa, pinjaman, geran, dan jenis bantuan kewangan lain boleh didapati untuk menjadikan program lebih murah.

  Pelajar yang mendapat ijazah sarjana muda dalam kewartawanan antarabangsa boleh mempunyai beberapa pilihan kerjaya yang boleh dipilih. Beberapa tajuk pekerjaan yang berpotensi termasuk wartawan berita, penulis berita, penulis ciri, pengeluar berita TV, berita berita radio atau wartawan, editor tugas TV, wartawan berita internet, dan pengarah media sosial. Kedudukan ini boleh didapati di majalah, stesen televisyen, agensi kerajaan, surat khabar, syarikat internet, dan stesen radio di seluruh dunia.

  Program kewartawanan antarabangsa boleh didapati secara dalam talian, di sekolah antarabangsa, dan di dalam negara. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.