Keystone logo

13 Sarjana Muda Program dalam Kewangan Gunaan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Ekonomi
 • Kewangan
 • Kewangan Gunaan
Bidang pengajian
 • Pengajian Ekonomi (13)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Kewangan Gunaan

  Mereka yang mempunyai kemahiran kewangan yang praktikal sentiasa berada dalam permintaan yang tinggi dalam tenaga kerja. Pelajar yang mempunyai kepentingan dalam mengurus dan menganalisis dana dalam suasana yang korporat boleh mendapat manfaat daripada memperolehi ijazah Sarjana Muda dalam bidang kewangan digunakan.

  Apabila pelajar-pelajar yang berminat dalam mengkaji aplikasi kewangan praktikal pertama belajar tentang ijazah ini, salah satu daripada soalan-soalan yang sering ditanya ialah, Apakah Sarjana Muda Kewangan Gunaan? Sepanjang pengajian, pelajar yang mengikuti satu darjah-darjah ini akan mengambil kelas yang akan membantu mereka mendapat latihan kepakaran yang diperlukan untuk mengurus dana dan pelaburan di bank, pelbagai pasaran kewangan, dan perniagaan. Para pelajar boleh mengambil kelas dalam teori kewangan semasa, teknik perakaunan, kewangan, dan matematik.

  Walaupun bekerja dalam kedudukan yang berurusan dengan kewangan adalah sangat ganjaran, latihan khas diperlukan bagi membolehkan pekerja untuk berkembang maju.Graduan yang mempunyai ijazah sarjana muda dalam kewangan gunaan akan mendapati bahawa mereka mempunyai latihan dan kemahiran yang mereka perlukan untuk mendapatkan kedudukan yang baik membayar di sektor perniagaan yang kompetitif yang diperlukan.

  Terdapat beberapa faktor yang berbeza yang kesan berapa banyak pelajar akan membayar untuk mendapatkan ijazah sarjana muda dalam kewangan digunakan. Ini termasuk institusi yang mereka memilih untuk hadir, yuran pengajiannya yang tertentu bahawa sekolah ini, di mana kolej itu terletak, dan berapa lama ia akan mengambil masa bagi mereka untuk melengkapkan ijazah mereka.

  Mereka yang mempunyai ijazah sarjana muda dalam kewangan gunaan boleh mengharapkan untuk bekerja di mana-mana hampir mana-mana industri yang mempunyai keperluan untuk seseorang untuk menganalisis dan menguruskan kewangan mereka. Graduan yang mempunyai ijazah ini boleh bekerja sebagai perakaunan atau kewangan syarikat bersekutu, pentadbir kewangan runcit, pengurus kewangan, penganalisis penyelidikan ekuiti swasta, atau dalam apa-apa jawatan lain yang memerlukan kemahiran kewangan tertentu.

  Ada beberapa langkah pelajar yang ingin melanjutkan ijazah sarjana muda dalam kewangan digunakan perlu mengambil ketika mereka pertama kali mula mencari ke tahap ini. Untuk mendapatkan proses bermula, carian untuk program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.