Keystone logo

27 Sarjana Muda Program dalam Kewangan dan Ekonomi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Ekonomi
  • Kewangan
  • Kewangan dan Ekonomi
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (27)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Kewangan dan Ekonomi

Ijazah sarjana muda adalah kursus sarjana muda pengajian yang yang lama biasanya tiga hingga empat tahun dengan memberi tumpuan kepada bidang atau minat tertentu. Pelajar biasanya menghabiskan dua tahun pertama melengkapkan keperluan pendidikan umum yang boleh diterjemah sebagai kecil pelengkap.

Anda mungkin tertanya-tanya, apa yang dikatakan Sarjana Muda Kewangan dan Ekonomi? Program ini meneroka topik seperti kewangan, perdagangan antarabangsa, perancangan ekonomi bagi syarikat yang mempunyai operasi global dan persekitaran kewangan antarabangsa. Kursus boleh termasuk prinsip-prinsip makroekonomi, asas-asas kewangan perniagaan, pengurusan strategik, pelaburan dan pengurusan portfolio, dan perakaunan pengurusan. Matlamatnya adalah untuk pelajar untuk membangunkan konsep kemahiran menyelesaikan masalah, baik sebagai individu dan sebagai sebahagian daripada satu pasukan, yang menggabungkan teknik-teknik matematik dengan gerak hati ekonomi.

Kebaikan memperoleh ijazah kewangan dan ekonomi sarjana muda termasuk mengasah kebolehan komunikasi lisan dan bertulis, membangunkan berminat kemahiran organisasi dan kepimpinan, dan memupuk hubungan interpersonal. Ia juga boleh menjadi batu loncatan untuk kewangan atau ekonomi kerjaya yang baru atau menyediakan satu cara untuk maju dalam pekerjaan semasa.

Kos untuk program ijazah sarjana muda berbeza antara sekolah, negara, dan panjang program. Bakal pelajar digalakkan untuk menghubungi pejabat kemasukan kemudahan itu dengan program yang menarik minat mereka untuk menentukan bayaran yang berkaitan.

Kerjaya bagi kewangan dan ekonomi graduan boleh merangkumi pelbagai, industri berasaskan penyelidikan kuantitatif, seperti perbankan, kewangan korporat, insurans dan syarikat gadai janji, agensi kerajaan, pendidikan, perniagaan, dan syarikat-syarikat pelaburan swasta.Sesetengah individu mencari pekerjaan sebagai saintis data, bank-bank pelaburan, penganalisis kewangan, penyedia cukai, ahli statistik, perunding pengurusan, pentaksir hartanah, pengurus dana dan penganalisis kuantitatif. Lain-lain boleh membuat keputusan untuk melanjutkan pelajaran dengan menggunakan pengajian ijazah pertama ke arah program ijazah.

institusi antarabangsa menawarkan modul pembelajaran jarak jauh untuk memudahkan pemegang pendaftaran dan menampung keperluan profesional aktif. Untuk mencari sekolah yang sesuai untuk anda, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.