Keystone logo

11 Sarjana Muda Program dalam Kesihatan Persekitaran 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Alam Sekitar
 • Kesihatan Persekitaran
Bidang pengajian
 • Pengajian Alam Sekitar (11)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Kesihatan Persekitaran

  Ramai individu memilih Sarjana Muda Program Kesihatan Persekitaran kerana ia merangkumi pelbagai disiplin. Ijazah ini menyediakan pelajar untuk permintaan teknikal dan profesional kerjaya yang berdedikasi untuk melindungi kesihatan manusia dan alam sekitar.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Kesihatan Persekitaran? Ijazah ini untuk pelajar yang merancang untuk meneruskan kerjaya dalam Bioterorisme, peraturan-peraturan alam sekitar, penilaian risiko, toksikologi dan kajian. Penekanan diberikan kepada pembangunan dan pengukuhan asas saintifik yang kukuh. Peserta program yang terlibat secara aktif dengan kualiti alam sekitar secara keseluruhan dalam masyarakat dan mencegah penyakit yang berkaitan dengan faktor-faktor alam sekitar. Pelajar juga mempelajari kaedah berkesan untuk menganalisis, menilai, mengawal dan menghapuskan bahaya kesihatan dan risiko berbahaya yang berkaitan.

  Program-program ini dan kajian yang bermanfaat bagi mereka yang ingin sama ada kemajuan kerjaya mereka atau belajar di peringkat yang lebih tinggi.Kursus-kursus yang boleh berbeza-beza, tetapi pusat terutamanya kepada sains asas, kajian tingkah laku dan sosial, sastera, kemanusiaan, dan matematik. Kursus termasuk kimia, biologi, geologi dan fizik.

  Institusi mempunyai pelbagai kos untuk program ini, yang mengambil masa tiga hingga empat tahun untuk disiapkan. Sesiapa yang berminat untuk mendapatkan ijazah mereka harus menghubungi kolej tertentu mengenai yuran kursus dan kos pendaftaran dan untuk memastikan bahawa program itu memenuhi matlamat mereka.

  Selepas seseorang individu mendapat ijazah kesihatan persekitaran, mereka boleh mencari kerja dalam beberapa kerjaya. Peluang pekerjaan yang banyak, termasuk bekerja untuk agensi-agensi kerajaan, firma perunding alam sekitar, industri swasta dan perniagaan bukan keuntungan. Graduan disediakan untuk pekerjaan yang berkaitan dengan pakar kesihatan alam sekitar, pakar keselamatan dan Kebersihan perindustrian.Dalam kapasiti ini, individu bertanggungjawab untuk perundingan, pendidikan dan penguatkuasaan yang berkaitan dengan tempatan, peraturan negeri dan persekutuan, undang-undang dan peraturan-peraturan.

  Individu yang berminat perlu mengambil langkah-langkah yang penting ke arah mencapai tahap mereka dalam kesihatan alam sekitar. Pangkalan data yang luas kami adalah tempat permulaan yang sesuai kepada pelajar untuk meneroka pilihan mereka, kedua-dua dari segi geografi dan pendidikan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.