Keystone logo

201 Sarjana Muda Program dalam Keselamatan Siber 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Teknologi
  • Teknologi Maklumat
  • Keselamatan Siber
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (201)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Keselamatan Siber

Sarjana Muda dalam program Keselamatan Siber mengajar pelajar untuk mengenal pasti kelemahan sistem komputer, mengiktiraf eksploitasi digital dan mencegah atau membaiki kerosakan. Graduan bersedia untuk mengelakkan serangan siber dan melaksanakan langkah-langkah keselamatan dalam pelbagai tetapan yang melibatkan sistem komputer dan data sensitif.

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Keselamatan Siber? Ijazah sarjana muda ini menyediakan pelajar untuk mencegah, mengesan dan membaiki eksploitasi keselamatan komputer. Hacker melakukan serangan siber untuk mengakses atau memanipulasi maklumat sensitif yang disimpan di dalam pangkalan data organisasi. Peserta Program membina asas pengetahuan yang kukuh keselamatan rangkaian, kriptografi, keselamatan aplikasi, e-Perdagangan dan keselamatan web, pengurusan pangkalan data dan selamat reka bentuk sistem perkakasan. Alat ini membolehkan pelajar untuk mewujudkan sistem pengkomputeran terkawal bagi syarikat, hospital, pejabat-pejabat kerajaan dan pangkalan tentera.Graduan mempunyai kemahiran untuk mencari kelemahan sistem manakala penyelesaian bangunan untuk mengelakkan serangan berniat jahat dan pengetahuan forensik menunjukkan di mana serangan telah berlaku dan mengenal pasti asal-usul mereka.

Pelajar mendapat manfaat daripada pendedahan kepada subjek keselamatan tambahan khusus dalam sistem maklumat dan perkakasan selain sains komputer dan pentadbiran sistem kursus teras. Peserta mendapati kemahiran ini maju bakal menjadi bermanfaat untuk mencari peluang kerjaya dalam rangkaian selamat, e-Commerce, kerajaan sensitif atau program ketenteraan dan teknologi banyak jawatan berprestij lain.

Program Ijazah Sarjana Muda biasanya berlangsung selama tiga atau empat tahun. Walau bagaimanapun, masa dan tuisyen kadar berbeza-beza mengikut dasar program individu. Individu yang berminat dalam tahap keselamatan siber boleh menyelidik setiap institusi untuk mengetahui lebih lanjut mengenai tempoh program dan kos tuisyen.

Graduan Program mempunyai pelbagai peluang-peluang kerjaya.Jawatan-jawatan yang menggunakan pengetahuan khusus yang diperolehi daripada program keselamatan siber termasuk jurutera rangkaian keselamatan, penganalisis sistem, perunding sistem keselamatan, pentadbir keselamatan pangkalan data dan arkitek perisian. Ahli pembacaan sandi khusus dan hak digital jawatan profesional juga disediakan untuk graduan. Jawatan-jawatan boleh didapati di sektor awam dan swasta, yang wujud dalam dunia korporat dan agensi kerajaan persekutuan, negeri dan tempatan.

Individu yang berminat dalam keselamatan siber boleh mencari institusi hak untuk meneruskan pengajian mereka dengan mencari pangkalan data yang luas dari sekolah. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.