Keystone logo

9 Sarjana Muda Program dalam Keselamatan Makanan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Penjagaan Kesihatan
  • Sains Pemakanan
  • Sains Makanan
Bidang pengajian
  • Penjagaan Kesihatan (9)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Keselamatan Makanan

Mendapatkan ijazah sarjana muda boleh menjadi cara terbaik untuk membantu membuka jalan menuju karier yang berjaya dan stabil. Lazimnya diperolehi dalam masa tiga hingga tujuh tahun, ijazah ini memberi peluang kepada pelajar untuk mendapatkan pendidikan dengan mengkaji topik umum dan mengkhususkan diri dalam satu bidang yang dipilih sebagai major. Ijazah Sarjana Muda boleh membantu pelajar mendapat pekerjaan yang lebih tinggi.

Apakah Sarjana Muda Keselamatan Makanan? Ijazah ini biasanya membantu menyediakan pelajar untuk bekerja dalam bidang pemeriksaan dan keselamatan makanan. Kerja kursus mungkin termasuk mikrobiologi, pertanian, biologi, matematik dan kimia. Kelas-kelas lain yang lebih spesifik untuk industri boleh menyentuh topik seperti kestabilan makanan, pemprosesan terma, teknologi penuaian dan patogen yang dibawa oleh makanan. Bergantung kepada universiti, ia juga memerlukan latihan magang atau pembelajaran yang lain.

Mereka yang mencapai ijazah dalam keselamatan makanan umumnya disediakan dengan kemahiran dan pengetahuan khusus tentang undang-undang makanan, pemprosesan makanan dan kejuruteraan makanan. Mereka mungkin layak bekerja dalam industri pemeriksaan dan pemprosesan makanan.

Sarjana Muda Keselamatan Makanan boleh mengambil masa mana saja dari tiga hingga tujuh tahun untuk diselesaikan, bergantung kepada program dan keperluan pelajar. Kos tuisyen dan lain-lain juga boleh berubah, jadi disyorkan untuk menjangkau sekolah secara individu untuk maklumat lanjut.

Mereka yang lulus dengan ijazah sarjana dalam keselamatan makanan boleh memenuhi syarat untuk bekerja sebagai pemeriksa keselamatan makanan, pakar keselamatan pengeluaran, mikrobiologi makanan, penyelidik kimia makanan, pengarah jaminan kualiti, teknologi makanan dan pengurus keselamatan makanan. Kerjaya ini boleh dibayar dengan baik dan membolehkan pergerakan menaik. Pekerjaan sering terdapat di kerajaan persekutuan dan tempatan dan sektor swasta.

Sekolah-sekolah di seluruh dunia boleh menawarkan ijazah ini secara sambilan, sepenuh masa atau dalam talian. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.