Keystone logo

9 Sarjana Muda Program dalam Kerajaan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Sains Sosial
  • Sains Politik
  • Kerajaan
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (9)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Kerajaan

Pelajar yang mengikuti ijazah empat tahun di institusi pengajian tinggi yang diiktiraf secara amnya belajar untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Muda Sastera atau Sarjana Muda Sains. Keduanya sama sah, derajat ini adalah bukti bahawa seseorang itu berpengalaman dalam bidang tertentu.

Apakah Sarjana Muda Kerajaan? Ijazah ini menawarkan pandangan mendalam mengenai sistem politik tempatan, nasional dan global. Pelajar biasanya diperlukan untuk mengambil kelas falsafah yang ketat yang meneroka pelbagai teori politik seperti komunisme, konservatisme, fasisme dan liberalisme. Memandangkan topik yang luas dalam bidang interdisipliner ini, ramai pelajar memilih untuk memberi tumpuan kepada tumpuan tertentu. Kepekatan popular termasuk hubungan antarabangsa dan dasar luar negeri, kerajaan dan politik, dan pra-undang-undang.

Pelajar kerajaan dapat memperoleh kemahiran berfikir kritis yang diperlukan untuk menganalisis dan membandingkan teori dan falsafah yang berbeza. Pelajar kerajaan juga boleh menjadi mahir menganalisis dan mensintesis data kompleks. Di samping itu, mereka biasanya memperoleh kemahiran komunikasi yang diperlukan untuk memujuk penduduk yang pelbagai.

Kos adalah kebimbangan utama bagi ramai pelajar. Banyak sekolah dalam talian dan global menawarkan Sarjana Muda dalam Kerajaan. Kos pengajian akan berbeza antara institusi dan platform latihan.

Jurusan kerajaan biasanya berminat dalam mengejar kerjaya dalam politik. Orang lain menggunakan ijazah mereka sebagai platform untuk melancarkan karier mereka dalam perkhidmatan awam dan menjadi diplomat, penjawat awam atau pentadbir awam. Pelajar lain memilih bekerja di sektor swasta dan terus menjadi peguam, wartawan atau penganalisis politik. Pelajar dengan ijazah dalam kerajaan mungkin lebih suka bekerja di organisasi bukan kerajaan, menggunakan pengetahuan mereka tentang kerajaan untuk menjalankan kerja advokasi.

Sarjana Muda dalam Kerajaan adalah salah satu darjah yang lebih biasa. Beribu-ribu sekolah dalam talian, tempatan dan antarabangsa menawarkan kursus dalam kerajaan untuk membantu melancarkan kerjaya anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.