Keystone logo

10 Sarjana Muda Program dalam Kejuruteraan Perniagaan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Perniagaan
 • Kejuruteraan Perniagaan
Bidang pengajian
 • Pengajian Perniagaan (10)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Kejuruteraan Perniagaan

  Sarjana Muda Kejuruteraan Perniagaan adalah tahap asas ke arah mencapai penguasaan dalam bidang seseorang. Lazimnya, Ijazah Sarjana Muda Sains, atau Kejuruteraan Perniagaan dalam bidang Kejuruteraan Perniagaan boleh mengambil masa mana saja dari tiga hingga lima tahun untuk menyelesaikannya dan akan memberi para pelajar blok bangunan yang diperlukan untuk melanjutkan pengajian yang lebih tinggi atau kerjaya dalam pengurusan perniagaan.

  Pertama sekali, apakah Sarjana Muda Kejuruteraan Perniagaan? A B.Sc. dalam Kejuruteraan Perniagaan biasanya terdiri daripada tiga program utama: pengeluaran dan organisasi; pembelian dan penjualan; dan perkhidmatan. Dalam program pengeluaran dan organisasi, pelajar boleh belajar bagaimana menambah nilai kepada perniagaan dengan meningkatkan kecekapan. Program pembelian dan jualan memberi tumpuan kepada analisis data dan pemahaman tingkah laku pengguna. Akhirnya, program perkhidmatan ditujukan ke arah perkhidmatan luar, seperti projek pembangunan dan penulisan kontrak. Pelajar mungkin belajar memahami cara membina perniagaan melalui pengumpulan dan analisis data. Pemegang Ijazah mestilah mahir dalam matematik, statistik dan ekonomi.

  A B.Sc. dalam Kejuruteraan Perniagaan menyediakan pelajar dengan pengetahuan bagaimana untuk membangun, menjalankan, dan mengembangkan perniagaan. Pelajar yang memegang B.Sc. mungkin layak mengikuti MBA atau ijazah yang lebih tinggi, serta gaji yang tinggi, kedudukan pekerjaan peringkat pengurusan.

  Kos ijazah sarjana muda dalam kejuruteraan perniagaan sangat berbeza dari sekolah ke sekolah dan negara ke negara. Berunding dengan pejabat kemasukan untuk melihat apa yang ada di institusi yang berbeza untuk mencari yang sesuai untuk anda.

  Biasanya, graduan program kejuruteraan perniagaan mencari kerjaya dalam kejuruteraan elektrik, sains komputer, industri automotif, pengurusan projek, penerbangan, dan kejuruteraan mekanikal. Program sarjana jenis ini dapat mengasah pemikiran organisasi, analitis, pemikiran kritis dan kemahiran matematik pelajar. Pemegang Ijazah mungkin layak bekerja di syarikat kecil dan besar, di seluruh dunia.

  Terdapat ribuan institusi yang menawarkan Sarjana Muda Kejuruteraan Perniagaan di seluruh dunia, termasuk banyak pilihan dalam talian. Untuk mula bekerja ke arah B.Sc., cari program anda di bawah dan hubungi langsung pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.