Keystone logo

9 Sarjana Muda Program dalam Kejuruteraan Maritim 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Kejuruteraan
 • Kejuruteraan Maritim
Bidang pengajian
 • Pengajian Kejuruteraan (9)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Kejuruteraan Maritim

  Di pasaran yang kompetitif hari ini, ramai yang melihat ijazah sarjana muda sebagai tahap pendidikan minimum yang diperlukan untuk memasuki tenaga kerja mahir dan mengekalkan diri sendiri secara kewangan. Mereka yang belajar sepenuh masa selama kira-kira empat tahun boleh mendapat ijazah sarjana muda.

  Apakah Sarjana Muda Kejuruteraan Maritim? Kebanyakan program menyesuaikan kerja kursus kejuruteraan awam dan industri ke luar pesisir. Pelajar bermula dengan kursus teori, menerapkan pengetahuan topik seperti keapungan dan hidraulik kepada produk dan sistem untuk dunia nyata. Lautan melimpah dengan cabaran kejuruteraan, seperti cuaca yang teruk, kedalaman yang besar dan pengasingan dari kemudahan bandar. Pelajar dilatih untuk mengadaptasi penyelesaian kepada aspek unik persekitaran marin.

  Pelajar mendapat manfaat daripada pendidikan dalam beberapa cara. Permintaan pendidikan kejuruteraan menimbulkan perhatian terhadap perincian. Kegigihan dipelajari dengan menangani masalah dan kegagalan. Keperluan untuk dianjurkan membina kemahiran pengurusan projek di kalangan pelajar. Selain daripada menyediakan mereka untuk tenaga kerja, kebolehan ini membantu graduan berurusan dengan mengubah keadaan kehidupan.

  Kos untuk mendapatkan ijazah sarjana muda dalam kejuruteraan maritim bergantung kepada institusi dan lokasinya. Kebanyakan universiti mempunyai harga yang ditetapkan setiap jam kredit untuk kursus sarjana muda. Jika maklumat kos tidak tersedia di laman web institusi, hubungi sekolah.

  Graduan mungkin mencari pekerjaan dengan firma kejuruteraan antarabangsa yang membina rangkaian paip luar, platform dan sistem penuaian tenaga. Sejumlah jurutera disewa untuk merekabentuk tongkang, mengawasi pembinaan kapal dan memberi nasihat untuk projek-projek pengubahsuaian. Orang lain mendapat pekerjaan dengan agensi awam, seperti pihak berkuasa pelabuhan. Graduan kemudiannya boleh mengkhususkan keselamatan, bekerja dalam jualan atau memasuki pengurusan. Banyak yang menikmati kerjaya mereka dalam kejuruteraan maritim kerana mereka membahagi-bahagikan masa antara pejabat dan lapangan.

  Anda mungkin akan mendapati universiti pesisir yang menawarkan ijazah sarjana muda dalam kejuruteraan maritim. Dengan memilih lokasi yang sesuai, anda akan dapat mengamalkan apa yang anda sedang belajar dengan segera. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.