Keystone logo

104 Sarjana Muda Program dalam Kejuruteraan Alam Sekitar 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Kejuruteraan
 • Kejuruteraan Alam Sekitar
Bidang pengajian
 • Pengajian Kejuruteraan (104)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

   Sarjana Muda Program dalam Kejuruteraan Alam Sekitar

   Kurikulum sarjana adalah kursus peringkat kolej yang direka untuk memberikan pendedahan pelajar kepada kedua-dua maklumat akademik umum dan spesifik. Secara amnya yang berkekalan antara tiga dan lima tahun, ijazah sarjana muda biasanya merupakan prasyarat untuk kursus kursus siswazah.

   Pelajar mungkin tertanya-tanya, apakah Sarjana Muda Kejuruteraan Alam Sekitar? Ahli sains moden menyedari aktiviti manusia mengambil tol di planet ini, dan jurutera alam sekitar berfungsi untuk mengurangkan kesan itu. Sarjana yang mengikuti ijazah sarjana muda mengambil kursus dalam pelbagai subjek kejuruteraan. Mereka belajar bagaimana untuk merancang projek, membina belanjawan, menjalankan penyelidikan, membina struktur, dan menyelesaikan tugas penting lain. Di kebanyakan sekolah, pelajar belajar dari pakar industri, pegawai kerajaan, dan pemimpin bukan keuntungan yang mempunyai pengalaman akademik. Selain itu, pelajar biasanya melengkapkan projek akhir pada akhir pembelajaran mereka, memberi mereka peluang untuk mempamerkan pengetahuan mereka kepada profesor dan majikan masa depan.

   Mereka yang bekerja di gelanggang Sarjana Muda Kejuruteraan Alam Sekitar sering mengambil banyak kemahiran penting. Pertama, mereka belajar bagaimana berfikir kritis, sering dapat menyelesaikan masalah dengan cepat. Kedua, pelajar membangunkan kebolehan berkolaborasi, biasanya bekerja dengan kumpulan untuk menyelesaikan projek. Akhirnya, graduan sering mengetahui cara membina belanjawan, meningkatkan kepakaran profesional dan peribadi.

   Bergantung kepada di mana pelajar mendaftar dan tempoh program, harga memperolehi Sarjana Muda Kejuruteraan Alam Sekitar adalah berbeza. Pelajar biasanya meneliti calon sekolah untuk memahami dengan lebih baik tuisyen dan yuran berkaitan.

   Selepas tamat pengajian, beberapa orang yang memiliki Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Alam Sekitar memilih untuk kekal bersekolah dan mengikuti ijazah sarjana atau doktor. Orang lain membuat keputusan untuk memulakan kerjaya profesional mereka di dunia korporat, bekerja dengan syarikat tempatan, kebangsaan, dan antarabangsa untuk membangun dan melaksanakan projek-projek alam sekitar. Sesetengah pelajar, tentu saja, memilih untuk bekerjasama dengan kumpulan bukan keuntungan, berusaha untuk menjadikan kehidupan lebih baik bagi mereka yang kurang bernasib baik di dunia. Tidak kira di mana mereka memulakan kerjaya mereka yang menarik, graduan kejuruteraan alam sekitar sering mendapat gaji yang kompetitif untuk perkhidmatan mereka.

   Bergantung kepada matlamat mereka, peserta program boleh mengejar Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Alam Sekitar sama ada dalam suasana kolej tradisional atau dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.