Keystone logo

31 Sarjana Muda Program dalam Kejurulatihan Sukan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Kajian Sukan dan Senaman
  • Kejurulatihan Sukan
Bidang pengajian
  • Kajian Sukan dan Senaman (31)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Kejurulatihan Sukan

Sarjana Sains biasanya mengambil masa tiga hingga lima tahun untuk menyelesaikannya bergantung kepada keperluan institusi, bidang tumpuan dan keutamaan pelajar. Ijazah ini biasanya menumpukan pada disiplin yang berkaitan dengan sains.

Apakah Sarjana Muda dalam Kejurulatihan Sukan? Bidang pengajian ini dilakukan oleh beberapa nama: BSc dalam Kepimpinan Sukan dan Sarjana Muda Sains Sukan dalam Kejurulatihan. Tidak kira nama itu, kebanyakan program menawarkan teras sains sukan dengan pilihan pengajaran. Kursus yang ada mungkin termasuk teori bimbingan dan kaedah, penyaman udara dan latihan kecergasan, psikologi sukan, dan sukan yang merancangkan. Anda boleh belajar sains di belakang bimbingan, memperoleh kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk meningkatkan atlet dan pasukan individu menggunakan psikologi, fisiologi dan biomekanik prestasi sukan.

Anda mungkin mendapat kemahiran utama majikan mencari segala-galanya dari komunikasi kepada pengurusan korporat serta industri sukan. Kemahiran termasuk kepimpinan, akauntabiliti dan kerja berpasukan.

Kos menghadiri universiti empat tahun boleh berbeza-beza bergantung kepada panjang kursus, bidang pengajian dan kurikulum. Banyak darjah ditawarkan dalam talian pada kadar yang lebih berpatutan. Pejabat kemasukan di sekolah pilihan anda harus dapat memberi anda maklumat yang lebih terperinci tentang kos tuisyen.

Terdapat banyak laluan kerjaya yang mungkin anda mahu ikuti sebaik sahaja tamat. Ramai pelajar mendapati diri mereka bersandar untuk menjadi guru pendidikan fizikal atau kesihatan. Jika latihan atau pendidikan tidak menarik, pertimbangkan untuk meneroka kerjaya sebagai pentadbir sukan atau sebagai pengurus pusat kecergasan. Anda mungkin dapat mengejar kerjaya sebagai pakar fisiologi latihan di mana anda mengkaji bagaimana tubuh manusia bertindak balas dan menyesuaikan diri dengan aktiviti fizikal untuk membantu meningkatkan tahap kecergasan atau mencegah dan merawat penyakit.

Internet telah meluaskan kelas maya untuk merangkumi banyak bidang pengajian. Terdapat banyak faedah untuk mendapatkan ijazah dalam talian. Kemudahan jadual yang fleksibel sukar untuk dikalahkan. Ia juga membolehkan anda belajar dari mana saja di dunia selagi anda boleh menyambung ke internet. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.