Keystone logo

38 Sarjana Muda Program dalam Pengajian Televisyen 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
 • Pengajian Televisyen
Bidang pengajian
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (38)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pengajian Televisyen

  Ijazah Sarjana Muda biasanya kolej ijazah pertama pelajar mengejar. Ia menyediakan asas-asas yang bermanfaat untuk kerjaya anda. Selepas tamat pengajian, anda boleh mula bekerja ke arah kerjaya atau anda boleh meneruskan pelajaran anda dengan program sarjana 's.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda dalam Pengajian televisyen? Mereka belajar televisyen biasanya berminat sebelah kritikal sederhana, tetapi ia juga mungkin untuk meneruskan pengeluaran dengan mendapatkan ijazah dalam pengajian televisyen. Kursus melibatkan teori filem, kajian kritikal, dan interaksi penonton. Satu kajian menyeluruh mengenai sejarah televisyen dan filem juga perlu dilindungi. Oleh kerana ia adalah program sarjana muda peringkat dan sedikit lebih umum, pelajar biasanya boleh mengkhususkan lebih selepas tamat pengajian.

  Industri hiburan adalah bidang yang amat besar dan makmur. Pelajar yang mengkaji televisyen akan mendapat manfaat dengan memasuki industri ini.Bilik-bilik dilengkapi dengan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk membuat kerjaya yang sangat menguntungkan untuk diri mereka sendiri.

  Kos tuisyen untuk mendaftar dalam Ijazah Sarjana Muda dalam Pengajian televisyen berbeza dengan banyak faktor. Sekolah dan program akan mempengaruhi kos, tetapi juga negara yang anda memilih untuk belajar di akan memainkan peranan. Sebelum mendaftar, menyelidik semua pilihan anda dengan teliti.

  Televisyen dan filem adalah bentuk seni kerjasama. Ini bermakna terdapat berpuluh-puluh kraf yang berbeza dan disiplin akan datang bersama-sama ke arah satu matlamat. Graduan mempunyai banyak pilihan untuk kerjaya, terutamanya jika mereka memilih segi pengeluaran pengajian. Kawasan-kawasan ini termasuk reka bentuk yang ditetapkan, penulisan skrip, mengarah, reka bentuk lampu, costuming, cermin solek, arahan fotografi, penciptaan prop, menghasilkan, kesan khas, dan lain-lain. Jika anda memilih untuk meneruskan bahagian kritikal, terdapat juga banyak pekerjaan dalam bidang kewartawanan, kritikan, dan pendidikan.

  Televisyen adalah satu bidang yang sangat menarik pengajian.Pelajar yang berminat tidak akan kecewa. Plus, dengan begitu banyak aplikasi, ia boleh menjadi sangat bermanfaat selepas tamat pengajian. Untuk bermula, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.