Keystone logo

46 Sarjana Muda Program dalam Pengajian Pembangunan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Sains Sosial
  • Pengajian Pembangunan
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (46)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Pengajian Pembangunan

Setelah mendapatkan diploma sekolah menengah, jika anda ingin meningkatkan peluang pekerjaan anda, anda mungkin mempertimbangkan mendaftar dalam program ijazah sarjana muda. Ijazah ini memberikan pengetahuan khusus dan kemahiran kerja yang sering menjadikan graduan lebih menarik kepada majikan. Ijazah Sarjana Muda juga menyediakan pelajar untuk melanjutkan pengajian di peringkat sarjana atau PhD.

Apakah Sarjana Muda Pengajian Pembangunan? Program ijazah ini mengajar pelajar tentang kerumitan pertumbuhan ekonomi dalam masyarakat. Ia adalah program pelbagai disiplin yang menawarkan kursus seperti antropologi, sosiologi, geografi dunia, jantina dan pembangunan, dan mikroekonomi. Di sesetengah institusi, anda boleh memilih kawasan geografi dunia yang anda mahu fokus. Adalah perkara biasa untuk menyelesaikan program ini dengan projek penyelidikan utama.

Dalam program Pengajian Ijazah dalam Pembangunan, ramai pelajar memperoleh kemahiran pengurusan dan komunikasi yang kuat. Mereka juga boleh menjadi perunding yang lebih baik, mampu memahami isu-isu yang rumit. Kemahiran ini sangat bernilai di semua bahagian kehidupan.

Sebelum mendaftar dalam program Pengajian Bacelor dalam Program Pengajian, pastikan anda memahami kos. Setiap sekolah mempunyai tuisyen dan yuran sendiri, dan terdapat banyak faktor yang mempengaruhi perbelanjaan. Selidik pilihan anda dengan teliti.

Sebagai lulusan dengan ijazah sarjana muda dalam kajian pembangunan, anda akan bersedia untuk bekerja dalam pelbagai kerjaya. Pilihan anda mungkin termasuk pengarah projek antarabangsa, penulis geran, penyelidik akademik, pemaju program bantuan kerajaan, atau pegawai NGO. Anda boleh menjadi penyelaras atau penghubung program untuk kerajaan yang mempunyai pejabat di luar negara seperti mereka di kedutaan atau pemasangan ketenteraan.

Program Sarjana Muda Pengajian Pembangunan ditawarkan oleh pelbagai institusi. Anda harus mempertimbangkan kedua-dua sekolah tempatan dan peluang-peluang asing. Bermula hari ini. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.