Keystone logo

15 Sarjana Muda Program dalam India untuk 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
Bidang pengajian
    Bahasa (0)Sains Hayat (0)Pengajian Ekonomi (0)Fesyen (0)Kajian Sukan dan Senaman (0)
  • Pengajian Kejuruteraan (1)
  • Kemahiran Hidup (0)Kemajuan Diri (0)Pengajian Kemampanan (0)Pengajian Kemanusiaan (0)
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Sarjana Muda Program dalam India

Universiti dan institusi di India diiktiraf di peringkat global bagi kecemerlangan akademik mereka, terutamanya dalam bidang sains, teknologi, perubatan dan perniagaan. Tiga daripada atas Times 200 universiti yang terletak di India, dan beberapa buah Institut Teknologi India telah tersenarai antara 20 sains dan teknologi sekolah terbaik di Asia. Sistem pendidikan yang lebih tinggi India 's adalah yang kedua terbesar di dunia dan termasuk sejumlah lebih 550 universiti dan institusi, dengan sehingga 16000 kolej tambahan menawarkan Sarjana Muda darjah dalam setiap disiplin akademik utama.

Ijazah sarjana muda di India berlangsung antara tiga hingga lima tahun, bergantung kepada kawasan kajian.Sebagai contoh, Sarjana Muda Sastera, Sarjana Muda Perniagaan, Sarjana Muda Komunikasi dan Ijazah Sarjana Muda Sains darjah biasanya mengambil masa tiga tahun untuk disiapkan, manakala Sarjana Muda Kejuruteraan, Ijazah Sarjana Muda Farmaseutikal dan Ijazah Sarjana Muda Teknologi program empat tahun yang lalu dan Ijazah Sarjana Muda Seni Bina, Ijazah Sarjana Muda Perubatan atau Ijazah Sarjana Muda Pembedahan lepas lima tahun. Yuran pengajian akan berbeza-beza bergantung kepada program, institusi dan pemohon. Bantuan kewangan dalam bentuk biasiswa boleh didapati berdasarkan keperluan kewangan atau pencapaian akademik.

Jika anda berfikir program Ijazah Sarjana Muda di India boleh menjadi langkah seterusnya ke arah menjadikan matlamat kerjaya anda menjadi kenyataan, kemudian tatal ke bawah dan mengetahui lebih lanjut mengenai peluang Sarjana Muda yang sangat baik boleh didapati di universiti-universiti dan institusi-institusi di India.