Keystone logo

16 Sarjana Muda Program dalam Hal Ehwal Antarabangsa 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Sains Sosial
 • Hubungan Antarabangsa
 • Hal Ehwal Antarabangsa
Bidang pengajian
 • Sains Sosial (16)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Hal Ehwal Antarabangsa

  Negara-negara berinteraksi antara satu sama lain dari segi politik, ekonomi dan sosial. Hubungan mereka adalah sangat kompleks, kaya dengan sejarah yang padat konflik dan perundingan. A Sarjana Muda Hal Ehwal Antarabangsa akan membantu anda memahami hubungan ini dan memberi anda dengan pelbagai kemahiran yang boleh dipindahkan.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Hal Ehwal Antarabangsa? Selain daripada belajar bagaimana negara berinteraksi, anda juga boleh mengambil kursus dalam sejarah, geografi, ekonomi, bahasa, dan sains politik. Sebagai hubungan antarabangsa adalah satu subjek yang luas, pelajar biasanya diperlukan untuk memilih kepekatan yang seperti budaya perbandingan atau ekonomi politik. Pelajar sering dijangka belajar di luar negara atau mendapatkan latihan di pusat-pusat kerajaan.

  Terdapat beberapa kerjaya yang benar-benar memerlukan ijazah dalam hubungan antarabangsa, tetapi ini tidak bermakna majikan akan undervalue latar belakang pendidikan anda.Sebaliknya, kemahiran yang anda memperolehi daripada program yang menyediakan anda untuk pelbagai profesion. Mencari kedudukan pekerjaan yang menguntungkan adalah jauh lebih sukar apabila anda memperoleh ijazah.

  Kebanyakan program mengambil masa empat tahun untuk disiapkan, walaupun anda mempunyai peluang untuk lulus awal. Kos pendidikan anda boleh menjadi tinggi atau rendah, bergantung kepada di mana anda memilih untuk mendaftar. Sebelum memohon untuk program, anda perlu menyelidik tuisyen dan yuran untuk mengesahkan bahawa anda mampu untuk menghadiri.

  Jika anda ingin meletakkan pengetahuan anda tentang dasar luar untuk digunakan, anda boleh meneruskan kerjaya sebagai pakar perkhidmatan asing, peguam bela hak asasi manusia, atau diplomat. Seperti yang anda memperoleh banyak kemahiran dipindahkan, terdapat beberapa peluang profesional lain yang ada juga. Ramai pelajar bekerja dalam kewangan, pemasaran, dan pendidikan. Terdapat banyak majikan yang mungkin mendapati penyelidikan dan kemahiran analitikal untuk menjadi berharga.

  Program hal ehwal antarabangsa yang ditawarkan oleh universiti-universiti antarabangsa semua di seluruh dunia. Terdapat juga pilihan talian disediakan. Jika anda sudah bersedia untuk mendidik diri sendiri tentang kerumitan politik dan sosial, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.