Keystone logo

14 Sarjana Muda Program dalam Geosains 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Sains Semula Jadi
  • Sains Bumi
  • Geosains
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (14)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Geosains

Ramai individu memilih untuk meneroka Sarjana Muda Geosains. Ijazah ini merangkumi latihan yang ketat dalam bidang geologi dari struktur dan sejarah bumi, melalui mineral dan batu-batu, bencana alam dan alam sekitar.

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Geosains? Tumpuan ini ijazah adalah untuk pelajar yang merancang untuk meneruskan kerjaya dalam bidang geologi sumber dan isu-isu alam sekitar. Objektif utama termasuk belajar asas-asas geologi, kejuruteraan, geofizik, hidrologi dan sains alam sekitar. Program ini menekankan teori berasaskan geologi-analisis penyelesaian masalah kaedah, teknik dan kemahiran. Ia menyediakan individu untuk menjadi ahli geologi profesional berlesen, perunding swasta dalam industri sumber, atau melanjutkan pengajian siswazah mereka di bumi atau sains alam sekitar. Ini mendalam program membolehkan pelajar untuk meningkatkan pengalaman mereka dalam bidang geosains yang dengan bekerja di seluruh dunia dengan profesional, tenaga pengajar dan rakan-rakan.

Program-program ini dan kajian yang bermanfaat bagi mereka yang ingin untuk kemajuan kerjaya mereka dan belajar pada tahap yang lebih tinggi. Kursus-kursus yang boleh berbeza-beza, tetapi pusat terutamanya pada struktur geologi, hidrogeologi, petrologi dan kimia bumi. Kursus termasuk fizik, sistem maklumat geografi, ekologi, biologi evolusi, kimia dan matematik.

Institusi di seluruh dunia dan di seluruh negara mempunyai kos yang berbeza-beza untuk kursus mereka. Sesiapa yang berminat untuk mendapatkan ijazah mereka harus menghubungi kolej tertentu mengenai yuran kursus, kos pendaftaran dan untuk memastikan bahawa program itu memenuhi matlamat mereka.

Graduan Geosains mendapat permintaan tinggi dan mempunyai prospek kerjaya yang cemerlang. Satu kawasan itu adalah dalam penerokaan mineral dan perlombongan. Graduan juga boleh bekerja dalam sumber tenaga dalam industri arang batu dan petroleum. Di samping itu, mereka boleh bekerja sebagai perunding alam sekitar dalam pertubuhan-pertubuhan saintifik, agensi-agensi kerajaan, institusi akademik dan muzium.Banyak geosains mencari dan meneroka sumber semula jadi, seperti petroleum, air bawah tanah, logam dan mineral. Lain bekerjasama rapat dengan ahli-ahli sains alam sekitar untuk memelihara dan membersihkan alam sekitar.

Individu yang berminat perlu mengambil langkah-langkah yang penting ke arah mencapai tahap mereka dalam aktiviti fizikal. Pangkalan data yang luas kami adalah tempat permulaan yang sesuai kepada pelajar untuk meneroka pilihan mereka, kedua-dua dari segi geografi dan pendidikan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.