Keystone logo

8 Sarjana Muda Program dalam Ekonomi Politik 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Ekonomi
 • Ekonomi
 • Ekonomi Politik
Bidang pengajian
 • Pengajian Ekonomi (8)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Ekonomi Politik

  Ijazah Sarjana Muda adalah anugerah sarjana yang diberikan di pelbagai kolej dan universiti. Kajian peringkat kolej ini biasanya mengambil pelajar sepenuh masa empat tahun untuk diselesaikan.

  Apakah Sarjana Muda Ekonomi Politik? Ia merupakan bidang kajian yang melihat interaksi antara politik dan ekonomi di peringkat kebangsaan dan antarabangsa. Banyak program menekankan hubungan antara tadbir urus dan pasaran, yang menghubungkan dengan hubungan antara institusi dan kumpulan minat. Kursus-kursus yang ada sering bergantung pada universiti yang dihadiri. Walau bagaimanapun, mereka mungkin sama dengan ekonomi untuk kewarganegaraan yang bertanggungjawab, prinsip-prinsip makroekonomi dan mikroekonomi, dasar awam perbandingan, dan kewangan awam dan dasar awam.

  Peserta dalam program ini mendapat kemahiran analitik, bahasa dan penyelidikan yang direka untuk membantu mereka berjaya dalam kerjaya dan usaha peribadi masa depan. Ulama boleh menggunakan kemahiran analisis dan penyelidikan untuk memahami kesan pilihan mereka terhadap ekonomi dan politik moden. Kemahiran bahasa memudahkan pelajar untuk berkomunikasi dengan mereka di sekeliling mereka.

  Kos Sarjana Muda Ekonomi Politik bergantung kepada sekolah dan tempoh program. Sesetengah sekolah mungkin berbeza-beza mengikut tahun permohonan. Cara terbaik untuk mendapatkan anggaran adalah dengan menghubungi universiti secara langsung.

  Apa jenis kerjaya yang diusahakan oleh Sarjana Muda Ekonomi Politik? Ini boleh bergantung kepada kepentingan dan sejarah pelajar yang dipersoalkan. Walau bagaimanapun, opsyen biasanya termasuk kerjaya yang serupa dengan pakar penyelidikan, pengurus organisasi bukan keuntungan, penganalisis perdagangan asing, penyelaras dasar, penulis, pentadbir faedah, penganalisa kewangan awam dan penasihat perniagaan. Para ilmuwan juga boleh menggunakan pendidikan ini sebagai titik permulaan untuk ijazah undang-undang, pengajian siswazah dalam ekonomi politik atau ijazah kerja sosial peringkat siswazah.

  Kolej dan universiti di seluruh dunia boleh menawarkan Ijazah Sarjana Muda Ekonomi Politik di kampus atau dalam talian. Bersedia melakukan lebih banyak penyelidikan? Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.