Keystone logo

11 Sarjana Muda Program dalam Ekonomi Alam Sekitar 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi Alam Sekitar
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (11)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Ekonomi Alam Sekitar

program ijazah sarjana muda memerlukan tiga hingga empat tahun sepenuh masa kursus, dengan dua tahun pengajian khusus untuk seni liberal dan kelas pendidikan umum. Ijazah ini tahap minimum pendidikan perlu bagi ijazah lanjutan.

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Ekonomi Alam Sekitar? Tumpuan ekonomi alam sekitar yang berkaitan dengan hubungan antara sistem Bumi, ekonomi, dan asas sumber yang terhad. Kajian menumpukan perhatian kepada ekonomi dalam konteks yang lebih besar daripada apa yang kita tahu tentang dunia melalui sains dan disiplin yang berkaitan. Kursus terutamanya kuantitatif, berpusat pada statistik, matematik, dan ekonomi. Mengambil nyawa dan kelas sains fizikal membolehkan pelajar untuk keluar ke kawasan yang lebih khusus.

Pelajar memperoleh ijazah sarjana muda dalam bidang ekonomi alam sekitar juga mendapat banyak manfaat dalam kehidupan peribadi dan profesional mereka.Ini termasuk pertimbangan dan membuat keputusan kemahiran, kebolehan pemikiran kritikal, dan pengurusan sumber, semua yang boleh memberi manfaat untuk pelbagai kerjaya.

Kos memperoleh ijazah sarjana muda adalah berbeza berdasarkan negara pengajian, sekolah, dan panjang program ini. Untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik daripada yuran pengajian dan pendaftaran yang berkaitan dengan program pilihan anda, hubungi pejabat kemasukan kemudahan itu yang menawarkan ijazah.

Graduan memperoleh ijazah dalam bidang ekonomi alam sekitar boleh mencari peluang-peluang kerjaya dalam bidang yang berkembang pesat ekonomi alam sekitar pelbagai industri, termasuk agensi-agensi kerajaan, bukan keuntungan, dan sektor-sektor awam dan swasta. Sesetengah pekerjaan termasuk penyelaras pemasaran, penganalisis ekonomi, penggunaan tanah perancang, dan perundingan kedudukan bekerja sebagai pengurus projek. Lain-lain boleh membuat keputusan untuk melanjutkan pelajaran dalam program sekolah siswazah dalam bidang seperti undang-undang, ekonomi, dasar awam, atau pentadbiran sumber.

Online dan antarabangsa program disediakan untuk individu yang mempunyai akses yang terhad kepada kemudahan atau mereka yang memerlukan lebih banyak fleksibiliti dalam proses pendidikan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.