Keystone logo

14 Sarjana Muda Program dalam Ekonometrik 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Ekonomi
 • Ekonomi
 • Ekonometrik
Bidang pengajian
 • Pengajian Ekonomi (14)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular education type

  Sarjana Muda Program dalam Ekonometrik

  Pelajar yang berminat dalam bidang ekonomi dan analisis kuantitatif boleh mengembangkan pengetahuan mereka mata pelajaran ini di Ijazah Sarjana Muda dalam program Ekonometrik. Ijazah sarjana muda ini menggabungkan statistik, sains komputer dan ekonomi kajian untuk menyediakan pelajar untuk pelbagai kerjaya atau program ijazah.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Ekonometrik? Darjah ekonometrik menyediakan pelajar dengan asas yang kukuh dalam bidang sains komputer, analisis kualitatif dan ekonomi bersama-sama dengan kemahiran untuk memohon disiplin ini dengan isu-isu ekonomi yang kompleks. Mendalam kursus dalam mikroekonomi digunakan, makroekonomi empirikal, kajian aktuari dan kewangan ekonometrik adalah seimbang dengan penyelidikan operasi yang luas dan kerja projek. Pelajar-pelajar belajar untuk membina model matematik untuk menganalisis data ekonomi dan menyiasat bagaimana model ini membantu meramalkan trend kewangan. Graduan mempunyai alat analisa untuk bekerja dengan pembuat dasar ekonomi dan institusi kewangan.Pertubuhan-pertubuhan ini dan lain-lain lagi boleh mendapat manfaat daripada keupayaan ekonometrik siswazah untuk membina model yang mengira kadar pengangguran, menubuhkan angka keluaran negara kasar, menentukan nilai saham syarikat dan perkembangan kewangan antarabangsa ramalan.

  Terdapat beberapa faedah kepada pendapatan ijazah ekonometrik. Pelajar mewujudkan kemahiran khusus yang ditetapkan dalam penyelidikan ekonomi dan teori, dan juga kemahiran yang berharga dalam membina modul matematik. Program ijazah menawarkan peserta mendalam penerokaan matematik, statistik, pemodelan, kewangan dan ekonomi yang penting untuk kerja-kerja graduan dan perjalanan kerjaya berprestij dalam bidang ekonomi.

  Pendapatan ijazah sarjana muda dalam bidang ekonomi biasanya memerlukan empat tahun kerja kursus. Jumlah masa dan kos yang diperlukan untuk menyelesaikan tahap yang berbeza-beza oleh institusi, jadi adalah penting untuk bakal pelajar untuk meminta maklumat tertentu dari setiap universiti.

  Sarjana Muda dalam Ekonometrik adalah satu langkah ke arah penyelidikan akademik terus kepada ramai pelajar. Graduan yang tidak memilih untuk meneruskan pengajian siswazah mempunyai pelbagai pilihan kerjaya. Kemahiran Ekonometrik adalah berharga dalam panduan dasar awam untuk kerajaan dan organisasi ekonomi antarabangsa, dan juga sektor swasta. Graduan berjaya melanjutkan pekerjaan dalam kewangan, perdagangan antarabangsa, insurans, logistik dan pemasaran.

  Pangkalan data yang luas dari sekolah boleh menyediakan bakal pelajar dengan maklumat penting mengenai institusi yang menawarkan ekonometrik kajian. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.