Keystone logo

17 Sarjana Muda Program dalam Diplomasi 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Sains Sosial
 • Sains Politik
 • Diplomasi
Bidang pengajian
 • Sains Sosial (17)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Diplomasi

  Ijazah sarjana muda adalah tiga hingga empat tahun program ijazah sarjana muda yang kebanyakan pelajar mendaftar dalam ketika mereka pertama kali memulakan pendidikan tinggi. Ijazah ini boleh berdiri sendiri atau berkhidmat sebagai prasyarat untuk sarjana dan doktor falsafah. Keperluan sebenar ijazah sarjana muda bergantung kepada sekolah dan program, tetapi pada umumnya mereka diperolehi melalui kombinasi bilik darjah, peperiksaan dan kajian bebas.

  &nbsp

  Anda mungkin ingin tahu, apakah Sarjana Muda Diplomasi? Terdapat banyak kompleks selok-belok hubungan diplomatik. Fokus utama adalah tahap penyelesaian konflik di peringkat kerajaan. Program menarik dari campuran disiplin termasuk kajian silang budaya, kemanusiaan, undang-undang, psikologi, sosiologi dan komunikasi untuk memberikan pelajar dengan alat yang diperlukan untuk berunding dan menyelesaikan konflik semasa mengambil semua pendapat kira.

  &nbsp

  Sarjana Muda dalam Diplomasi adalah ijazah yang sangat khusus yang mengajar satu set kemahiran yang unik. Kemahiran khusus tidak semestinya terdapat dalam mana-mana kombinasi lain darjah, yang membuat ijazah ini yang mesti ada untuk sesiapa berminat untuk pergi ke ladang.

  &nbsp

  Kos Ijazah Sarjana Muda dalam Diplomasi bergantung kepada program pelajar membuat keputusan untuk membeli. Ijazah ini biasanya mengambil masa empat tahun untuk disiapkan, maka jumlah tuisyen perlu dikira sewajarnya.

  &nbsp

  Pekerjaan yang berkaitan dengan Ijazah Sarjana Muda dalam Diplomasi terutamanya dengan kerajaan persekutuan, bekerja dengan diplomat. Walau bagaimanapun, terdapat banyak peluang pekerjaan yang ada di peringkat negeri dan tempatan dan juga, termasuk perunding polis, pekerja sosial dan pegawai pusat tahanan. Sesetengah pelajar juga memilih untuk bekerja untuk industri swasta sebagai pengurus sumber manusia atau perunding bebas yang pakar dalam penyelesaian konflik.

  &nbsp

  Mendapat ijazah dalam talian Sarjana Muda membolehkan pelajar untuk belajar di sekolah pilihan mereka tidak kira di mana ia terletak. Dapatkan ijazah dari keselesaan rumah anda sendiri, walaupun sekolah yang anda pilih adalah di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.