Keystone logo

8 Sarjana Muda Program dalam Dasar Ekonomi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Undg-undg
  • Dasar
  • Dasar Ekonomi
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (8)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Dasar Ekonomi

Ijazah Sarjana Muda mengambil masa antara tiga hingga empat tahun untuk pelajar ijazah pertama untuk menyelesaikan, dan ia memerlukan prasyarat diploma sekolah menengah. Program ini meliputi pengetahuan asas dan keupayaan dalam beberapa mata pelajaran tertentu.

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda dalam Dasar Ekonomi? Program ijazah dasar ekonomi memberi tumpuan kepada sifat mikroekonomi dan makroekonomi. Untuk mendapatkan konteks untuk dasar ekonomi, pelajar belajar tentang sejarah teori-teori ekonomi tempatan / global dan popular untuk kejayaan ekonomi. Pelajar-pelajar belajar bagaimana untuk menyelidik topik ekonomi dan komponen dasar berjaya. Semasa pengajian mereka, mereka boleh digalakkan untuk mendapatkan magang untuk mendapatkan pemahaman yang lebih besar daripada konsep ekonomi yang kompleks.

ijazah ini memberikan pelajar asas yang kukuh dalam etika ekonomi, teori dan dasar.Pengetahuan ini membolehkan mereka untuk menjadi lebih berdaya saing dalam pasaran kerja peringkat kemasukan dan memberikan mereka kelebihan jika ia terpakai bagi program siswazah yang berkaitan.

Kos ijazah sarjana muda dalam dasar ekonomi mungkin berbeza bergantung kepada program dan jenis pengajian. Selain itu, ia adalah berguna untuk pelajar ke doktor haiwan sepenuhnya kos program dan bertanya tentang sumber kewangan yang ada.

Dengan ijazah dalam dasar ekonomi, ramai pelajar memilih untuk memasuki terus ke dalam tenaga kerja di sektor awam, swasta dan kerajaan institusi. Mereka boleh bertindak sebagai perunding dalam hal ehwal ekonomi atau bekerja di pemikir kepada dasar ekonomi lebih berjaya. tajuk peringkat kemasukan dan pengkhususan berbeza sangat berikutan selesainya ijazah ini, menunjukkan kepelbagaian set kemahiran siswazah. Selain itu, beberapa pelajar memilih untuk melanjutkan pelajaran graduan dengan ijazah lanjutan dalam dasar ekonomi atau topik yang berkaitan.

Adakah anda bersedia untuk mencari satu program yang akan bekerja terbaik untuk anda? Biasanya, terdapat banyak program dalam talian yang ditawarkan di universiti-universiti global. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.