Keystone logo

19 Sarjana Muda Program dalam Dasar Awam 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Undg-undg
 • Dasar
 • Dasar Awam
Bidang pengajian
 • Pengajian Undg-undg (19)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Dasar Awam

  Setelah berhasil menyelesaikan program sarjana muda boleh membuka banyak peluang, kedua-dua dari segi pendidikan dan profesional. Ia membuka jalan untuk masuk ke program siswazah dan menyediakan profesional untuk kemajuan seterusnya dalam kerjaya mereka. Banyak program-program ini menyediakan pelajar untuk bergerak terus ke dalam kerjaya pilihan mereka.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana dalam Perundangan Awam? Apakah topik yang dibincangkan dalam program ini? Pelajar memahami kemahiran analisis yang digunakan dalam kawasan isu-isu dasar substantif. Pelajar-pelajar belajar untuk memohon kemahiran dalam tetapan politik, sosial, dan juga budaya yang mempengaruhi dasar-dasar awam. Kursus boleh termasuk polisi alam sekitar, ekonomi politik global, perancangan bandar dan dasar, dasar tenaga, maklumat dan komunikasi, dan politik dan dasar awam.

  Pelajar-pelajar yang mengambil bahagian dalam program manfaat ini kerana mereka membangunkan pemahaman yang jelas tentang apa dasar awam dan bagaimana proses kerja-kerja dasar.Mereka digalakkan untuk melihat dasar awam kontemporari dari beberapa perspektif yang berbeza. Sebagai pelajar diperkenalkan kepada metodologi dan kawasan tambahan dasar awam, mereka datang ke dalam kenalan dengan profesional yang akan terus menjadi sumber selepas tamat pengajian.

  Kos mendaftar dalam program yang berbeza dari sekolah ke sekolah. Ini adalah benar untuk sekolah-sekolah yang terletak merentasi sempadan antarabangsa. Jika anda berminat untuk mendapatkan maklumat tentang tuisyen dan yuran, hubungi sekolah secara langsung.

  Graduan mendapat pekerjaan dalam beberapa persekitaran yang berbeza. Antara jawatan-jawatan ini termasuk keselamatan negara, perkhidmatan antarabangsa, hal ehwal luar negeri, perunding politik, pejabat-pejabat kerajaan, dan jawatan kakitangan dengan beberapa organisasi yang berbeza. Tajuk pekerjaan mungkin termasuk Pentadbir Kerajaan, Bukan Keuntungan Pengurus, Staf Undangan, Penganalisis Polisi, dan Perancang Strategik.Peluang-peluang yang pelbagai dalam program yang membolehkan graduan untuk memberi tumpuan kepada kerjaya mereka sebelum mereka menamatkan pengajian.

  Jika anda berminat untuk memasuki dunia yang dinamik dan berpengaruh dasar awam, kita lihat beberapa kemungkinan yang tersedia melalui penyenaraian program ini. Gunakan bentuk utama untuk mendapatkan maklumat lanjut. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.