Keystone logo

22 Sarjana Muda Program dalam Reka Bentuk Barang Kemas 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Fesyen
  • Reka Bentuk Aksesori
  • Reka Bentuk Barang Kemas
Bidang pengajian
  • Fesyen (22)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Reka Bentuk Barang Kemas

Dengan memperoleh ijazah sarjana muda, seseorang boleh membuka pintu baru dalam laluan kerjaya yang dikehendaki. Mendapatkan ijazah sarjana muda dalam mana-mana mata pelajaran umumnya boleh dicapai dalam tiga hingga lima tahun pengajian sepenuh masa.

Apakah Sarjana Muda dalam Rekabentuk Barang Kemas? Seperti namanya, pemegang ijazah dalam reka bentuk barang kemas boleh belajar bagaimana untuk mereka bentuk barang kemas seperti rantai dan cincin. Selain merancang, pelajar juga boleh belajar bagaimana membuat, mengenalpasti, memaparkan dan menjual produk ini. Bersama dengan pendidikan ini, pelajar umumnya mempelajari maklumat latar belakang penting, termasuk sejarah seni, pembuatan dan perdagangan. Bidang pengajian ini amat menarik bagi individu yang ingin meneruskan landasan kerjaya di mana mereka boleh memanfaatkan kreativiti dan bakat mereka yang unik.

Dengan ijazah sarjana muda dalam reka bentuk perhiasan, seseorang boleh mengharapkan untuk mempelajari bagaimana untuk merekabentuk pelbagai perhiasan serta mengenal pasti kepingan. Di samping itu, pelajar dapat meningkatkan kreativiti mereka, belajar melihat reka bentuk mereka dari perspektif baru dan mencipta karya asal.

Kos ijazah sarjana dalam reka bentuk perhiasan bergantung kepada pilihan sekolah. Contohnya, institusi swasta mungkin lebih mahal daripada institusi awam. Di samping itu, kos program dan tuisyen akan berbeza dari negara ke negara.

Menjadi pereka perhiasan adalah salah satu laluan kerjaya utama yang dipilih oleh pemegang Sarjana Muda dalam Reka Bentuk Perhiasan. Pereka bentuk bebas untuk membuat pelbagai perhiasan yang berbeza dan kadang-kadang mempunyai peluang untuk mencipta hiasan, reka bentuk halus untuk acara mewah seperti pertunangan dan permaidani merah. Pereka barang perhiasan boleh memilih untuk bekerja untuk syarikat besar atau pelanggan swasta, atau bahkan memulakan garisan mereka sendiri. Satu lagi peluang kerjaya yang mungkin adalah seorang tukang perhiasan. Malah perhiasan mewah kadang-kadang membungkuk dan pecah. Pembaikan perhiasan membuat penggantian bahagian-bahagian seperti cengkaman dan permata yang hilang selain mengubah saiz jam tangan dan cincin.

Kursus dalam reka bentuk perhiasan boleh ditawarkan di dalam negara, di peringkat antarabangsa atau dalam talian dari keselesaan rumah anda sendiri. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.