Keystone logo

94 Sarjana Muda Program dalam Automasi 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Teknologi
 • Automasi
Bidang pengajian
 • Pengajian Teknologi (94)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Automasi

  Ijazah Sarjana Muda adalah salah satu daripada program peringkat kolej pertama yang dikendalikan oleh seseorang selepas sekolah menengah. Ijazah akademik ini boleh mengambil masa antara tiga hingga lima tahun untuk diselesaikan.

  Apakah Sarjana Muda dalam Automasi? Kajian automasi boleh termasuk robotik, elektro-optik, keselamatan siber, komunikasi, sensor dan banyak teknologi saintifik lain. Selalunya, jenis program ini direka untuk memberi para peserta kepakaran dalam robotik. Setiap universiti mungkin mempunyai laluan yang berbeza untuk ijazah ini. Sesetengah orang mungkin menawarkan fokus yang berbeza untuk para sarjana dalam program ini. Kursus yang diperlukan mungkin termasuk atau sama dengan pengenalan kepada pengaturcaraan dan penyelesaian masalah, reka bentuk bantuan komputer, matematik untuk jurutera dan prinsip-prinsip robotik.

  Adalah perkara biasa bagi program ini untuk membantu pelajar membangunkan penyelidikan ilmiah, pemikiran kritikal dan kemahiran kepimpinan. Keupayaan canggih ini dapat membuat seorang siswazah lebih dipasarkan di bidang automasi, tetapi mereka dapat meningkatkan kehidupan seseorang dengan cara lain juga. Sebagai contoh, pemikiran kritikal yang lebih baik adalah alat seharian yang penting.

  Kos Sarjana Muda dalam Automasi boleh berubah dari satu sekolah ke sekolah seterusnya. Sering kali, lokasi dan tempoh program memainkan peranan yang besar dalam tuisyen. Untuk mendapatkan anggaran, pelajar mungkin perlu menghubungi universiti secara langsung.

  Apakah jenis kerjaya yang boleh dipelajari oleh pendidikan ini? Itu bergantung, sebahagian, pada pengalaman kerja pelajar dan pendidikan lain. Walau bagaimanapun, ramai pelajar dengan ijazah ini menjadi jurutera robot, profesor, ahli matematik, ahli statistik, pakar penyelidik dan pakar automasi. Pendidikan ini juga boleh digunakan sebagai batu loncatan untuk ijazah yang lebih tinggi, seperti tuan atau doktor.

  Di manakah program ini ditawarkan? Universiti di seluruh dunia menawarkan Sarjana Muda dalam Automasi atau sesuatu yang serupa di kampus dan dalam talian. Bersedia untuk memohon? Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.