Keystone logo

12 Sarjana Muda Program dalam Akuakultur dan Perikanan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Sains Hayat
 • Sains Pertanian
 • Akuakultur dan Perikanan
Bidang pengajian
 • Sains Hayat (12)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Akuakultur dan Perikanan

  Ijazah Sarjana Muda adalah sebutan bahawa ramai pelajar bekerja keras untuk mendapatkannya. Ia boleh didapati dalam pelbagai bidang dan boleh membawa langsung ke kerjaya atau melanjutkan pengajian seperti ijazah sarjana.

  Apakah Sarjana Muda Perikanan dan Perikanan? Pelajar yang mengikuti gelar ini biasanya mempelajari topik seperti biologi perikanan dan pengurusan akuakultur. Program bervariasi, tetapi ada juga yang menumpukan pada budaya spesies marin dan air tawar, kemampanan alam sekitar, dan kesan penangkapan ikan. Ada yang mengajar dari perspektif global, mengkaji topik seperti nutrisi, pasar ikan, kaedah perikanan, dan proses pensijilan ladang. Banyak program menawarkan peluang-peluang seperti lapangan lapangan ke stesen biologi dan perikanan tempatan.

  Mereka yang mendaftar dalam program ini boleh mendapat keuntungan kerana mereka sering mendapat kemahiran analitik dan penyelesaian masalah yang kuat. Mereka juga boleh membangunkan kaedah penyelidikan dan kemahiran organisasi yang boleh meningkatkan pilihan kerjaya mereka.

  Pelajar yang bimbang tentang berapa banyak pendapatan yang akan dikenakan kos pendidikan perlu membuat pilihan penyelidikan yang boleh menjadikannya lebih murah. Melihat ke dalam kelas dalam talian dan bertanya tentang program bantuan kewangan dapat membantu menjaga kos yang lebih rendah daripada menghadiri universiti tradisional.

  Kerjaya di akuakultur dan perikanan boleh didapati di seluruh dunia. Graduan mungkin mencari kerja dalam industri seperti biologi hidupan liar, kuarantin, pemantauan alam sekitar kerajaan, makanan dan pertanian, dan perundingan persekitaran swasta. Tajuk khusus mungkin termasuk pemaju produk makanan baru, pengurus pemprosesan ikan, pengarah pemasaran dan jualan, penganalisis dasar perikanan, profesional pemuliharaan, juruteknik sains biologi, pengurus akuakultur, dan ahli biologi hidupan liar. Peranan profesional lain yang berpotensi adalah penyelidik, juruteknik peternakan penetasan, pembantu kesihatan ikan, juruteknik analisis makmal, dan pensyarah di perikanan.

  Pelajar dapat mencari program ini dengan meneliti universiti tempatan dan universiti antarabangsa. Sesetengah sekolah juga mungkin menawarkan peluang dalam talian untuk mereka yang memerlukan jadual yang lebih fleksibel. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.