Keystone logo
Thailand

Universiti Terbaik untuk Sarjana Muda Program dalam Thailand 2024

Bilangan institusi: 22
  • Bangkok, Thailand

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Khlong Nueng, Thailand

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Nong Kae, Thailand
  • Puerto Princesa, Filipina
  • + 3 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Dusit District, Thailand

  Rajamangala University of Technology Phra Nakhon ditubuhkan pada 27 Februari 1975 ketika Undang-Undang "Pendidikan Vokasional dan Kolej Teknologi" diumumkan di Warta Kerajaan dan mula berkuatkuasa. Akta ini bertujuan untuk mewujudkan guru vokasional dengan ijazah sarjana muda untuk mengajar pendidikan vokasional di peringkat vokasional, peringkat sarjana, dan tahap sijil vokasional lanjutan.

  • Chatuchak, Thailand

  Kasetsart University mengabdikan diri untuk tugas mengumpulkan dan mengembangkan pengetahuan intelektual. Ini berkembang untuk pertumbuhan kebijaksanaan akademik termasuk keunggulan etika dan moral. Di samping itu, ia mempunyai tanggungjawab untuk memainkan peranan utama dalam menjaga warisan Thailand kita hidup dan memastikannya terus berkembang untuk memperkaya peradaban gagasan.

  • Ubon Ratchathani, Thailand

  Ubon Ratchathani University (UBU) ditubuhkan pada tahun 1987 sebagai kampus wilayah Universiti Khon Kaen dan ditubuhkan sebagai universiti oleh Royal Charter pada tahun 1990. Ini bertujuan untuk memberi peluang pendidikan kepada pelajar dari semua wilayah dan khususnya dari wilayah di Timur Laut Thailand , Amnat Charoen, Mukdahan, Nakhon Phanom, Sakon Nakhon, Si Sa Ket, Ubon Ratchathani, dan Yasothon. Universiti ini menyokong dan mendorong penyelidikan yang memberi manfaat kepada komuniti tempatan, nasional, dan antarabangsa, dan mempromosikan aktiviti yang memelihara identiti budaya kawasan tersebut.

  • Min Buri, Thailand

  Universiti Kasem Bundit didirikan setelah serangkaian pendirian pendidikan oleh sekumpulan pentadbir pendidikan yang mempunyai pengalaman sebelumnya dalam pentadbiran pendidikan rendah dan menengah. Pada tahun 1960, Kasem Phithaya School ditubuhkan pada tahun 1960, menawarkan kelas dari Prathom 1 hingga Matayom 6. Kemudian pada tahun 1968, Kasem Polytechnic College ditubuhkan, menawarkan kelas dari Sijil dalam Pendidikan Vokasional (Cert. Voc), Diploma Pendidikan Vokasional (Dip Voc), dan Diploma Teknologi (Dip. Voc.), Dengan pelbagai jurusan mulai dari Pentadbiran Perniagaan, Perakaunan, Pengurusan, Kewangan, Perbankan, Pemasaran, Kesetiausahaan hingga Sains Komputer. Dengan idealisme dan tekad untuk mengambil langkah lebih jauh dalam membangun pendidikan tinggi, mereka akhirnya mendirikan "Kasem Bundit College" pada 24 Februari 1987.

  • Nong Kaeo, Thailand

  Universiti Chiang Mai Utara ditubuhkan pada tahun 1999 oleh Mr.Narong Chavasint, Pengasas dan Presiden dengan tujuan untuk kembali ke tempat kelahirannya, Chiang Mai dan untuk merayakan Jubli Emas Kebawah Duli Yang Maha Mulia Raja Bhumibol yang Agung. Tujuannya adalah untuk memberikan yang terbaik dan paling berharga kepada pendidikan masyarakat yang abadi. Nilai dan kepercayaan ini menggabungkan sikap yang memberi membawa kepada kebahagiaan sejati, dengan menyatakan bahawa tidak ada yang lebih berharga daripada pendidikan. Pendidikan mengembangkan seseorang menjadi sempurna. Ini adalah tugas yang sangat halus dan rumit yang memerlukan kesabaran, kesetiaan, komitmen, dan ketekunan.

  • Bang Khun Thian, Thailand

  Arsom Silp Institute of the Arts adalah produk dari pengalaman 10 tahun yang dicapai dari menguruskan Roong-Aroon School. Ini bertujuan untuk menawarkan tempat pendidikan alternatif kepada orang Thai. Setelah menyedari bahawa kaedah pengajaran dan pembelajaran berasaskan mata pelajaran Thailand mengasingkan pelajar dari persekitaran dan masyarakat mereka, pengasas Institut Seni Arsom Silp memutuskan untuk menggabungkan seni secara sama, pendekatan pedagogi akademik untuk pendekatan kebijaksanaan Thailand untuk memupuk pengalaman pembelajaran berpotensi tertinggi.

  • Bang Talat, Thailand

  Panyapiwat Institute of Management atau PIM (sebelumnya Panyapiwat Institute of Technology) adalah sebuah institusi pengajian tinggi yang ditubuhkan dengan dana dari Sueksapiwat Company Limited. Pada 9 Mac 2007, PIM diberikan kebenaran dan lesen penubuhan Universiti Swasta [Lesen No.4 / 2550] oleh Kementerian Pendidikan melalui Pejabat Suruhanjaya Pengajian Tinggi dan sejak itu beroperasi sebagai institusi pendidikan tinggi, menawarkan program sarjana muda dan sarjana yang diiktiraf sepenuhnya sejak 1 Jun 2007 dan program ijazah kedoktoran sejak 1 Oktober 2012.

  • Kham Thao, Thailand

  Nakhon Phanom University adalah universiti negeri yang telah dilembagakan oleh penyatuan pelbagai kolej dan sekolah. Universiti ini telah ditubuhkan secara rasmi sejak 2 September 2005 di bawah Nakhon Phanom University Act, yang diterbitkan dalam Government Gazette Vol. 122, Bahagian 75A, bertarikh 1 September 2005.

  • Mueang Chiang Rai, Thailand

  มหาวิทยาลัยราชภัฏเลย (Loei Rajabhat University), ditubuhkan pada tahun 2516 asalnya. "Loei Teachers College" adalah institusi pengajian tinggi di bawah Kementerian Pendidikan. Ia ditubuhkan pada 29 September 1973 menggunakan anggaran pinjaman Bank Dunia. Ia mempunyai luas sekitar 323

  • Bangkok, Thailand

  Bansomdet Chaopraya Rajabhat University ( BSRU ) adalah institusi pengajian tinggi awam di Thailand. Rumah kampus utama BSRU adalah ibu negara Thailand - Bangkok.

  • Khlong Nueng, Thailand
  • Bang Kadi, Thailand

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Bangkok, Thailand

  Dusit Thani College adalah sebuah institusi pendidikan swasta yang mengkhususkan diri dalam latihan perhotelan. Ia merupakan sebahagian daripada Dusit International Group, salah satu kumpulan hotel bintang lima terbaik di Thailand.