Keystone logo
Taiwan

Universiti Terbaik untuk Sarjana Muda Program dalam Taiwan 2024

Bilangan institusi: 18
  • Taipei, Taiwan
  • Kaohsiung, Taiwan

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • 250, Taiwan

  Pada tahun 1973, sebagai tanggapan atas permintaan pemerintah untuk pengembangan olahraga nasional, Ketua Grup Formosa Plastik Yung-Ching Wang menyumbangkan sebuah gimnasium, kubah domestik pertama di Taiwan, kepada pemerintah dengan membeli tanah. Pada bulan Mei 1984, untuk tujuan pembangunan sukan nasional jangka panjang, Kementerian Pendidikan mendirikan taman sukan pelbagai fungsi seluas 66 hektar, termasuk gimnasium yang telah disumbangkan dan tanah persendirian yang diambil alih.

  • 43號, Taiwan

  Universiti Sains dan Teknologi Nasional Taiwan ditubuhkan pada 1 Ogos 1974, sebagai Institut Teknologi Taiwan Nasional (NTIT). Ia merupakan institusi pendidikan tinggi pertama seumpamanya dalam sistem pendidikan teknik dan vokasional negara kita. Dengan memperluas sistem ini ke tahap tertinggi, sekolah baru ini bertujuan memenuhi keperluan yang diciptakan oleh pembangunan ekonomi dan perindustrian yang pesat untuk jurutera dan pengurus peringkat sarjana muda yang terlatih. Pada tahun 1979 dan 1982, NTIT masing-masing menambahkan program sarjana dan kedoktoran.

  • 123號, Taiwan

  Berdasarkan nilai-nilai tradisional dan teras universiti, "Ketulusan, Kehormatan, Ketekunan dan Keaslian", YunTech mendorong pelajar menjadi profesional yang mempunyai kemampuan pengurusan pengetahuan, yang kompetitif di peringkat antarabangsa dan memberikan penekanan yang sama pada bidang kemanusiaan dan teknologi.

  • 162號, Taiwan

  Disifatkan oleh tradisi dan inovasi, National Taiwan Normal University (NTNU) telah lama diakui sebagai salah satu institusi pendidikan tinggi elit Taiwan. Ditubuhkan pada tahun 1922, NTNU sebelumnya merupakan institusi yang didedikasikan untuk pendidikan guru. Universiti ini kemudian berkembang menjadi universiti komprehensif yang memberi peluang kepada pelajar dan sarjana untuk belajar dan menjalankan penyelidikan dalam pelbagai bidang. Sepanjang sejarahnya yang panjang, NTNU sentiasa komited untuk mencapai kecemerlangan akademik dan ini dapat dilihat dalam banyak pendidik dan penyelidik berpengaruh yang pernah belajar di NTNU selama ini.

  • 101號, Taiwan

  Hsing Wu University terdiri daripada 4 Kolej: Pengurusan Perniagaan, Pelancongan dan Perhotelan, Reka Bentuk, dan Seni Popular. Sekolah ini menawarkan 18 kursus sarjana dan 4 pascasiswazah. Pada tahun 2020, pendaftaran 9,000 pelajar diajar oleh 217 guru berdedikasi sepenuh masa. Penolong profesor dan guru berpenduduk merangkumi 70% ahli fakulti. Sekolah ini berkomitmen untuk pengetahuan yang langsung berkaitan dengan industri yang menghubungkannya untuk menyediakan pelajar dengan kurikulum yang komprehensif.

  • New Taipei, Taiwan

  Pengetahuan disebarkan, potensi dibawa keluar, pengetahuan baru pada dasarnya ditemukan, dan kebenarannya dieksplorasi secara bebas untuk melengkapkan instruktur dan siswa dengan keperibadian "3H" - Rendah, Manusia, Humor - serta menjadikan mereka menjadi sehat, berkembang dengan baik individu.

  • New Taipei, Taiwan

  Christ's College ditubuhkan pada tahun 1959 oleh Dr. James R. Graham Ⅲ. Ibu bapa Dr. Graham, Jimmy dan Sophie Graham bertugas sebagai mubaligh di China dari tahun 1889 hingga 1940, jadi Dr. Graham dibesarkan di China. Setelah menghadiri kuliah Hampden-Sydney di Amerika, dia merasakan panggilan untuk kembali ke China sebagai mubaligh untuk menolong orang yang sangat dia sayangi. Dr. Graham adalah orang yang kuat percaya dalam pendidikan Kristian dan melihat perlunya sebuah kolej di Taiwan berdasarkan yayasan Kristian.

  • 1號, Taiwan

  Ditubuhkan pada tahun 1995, National Kaohsiung University Of Hospitality And Tourism adalah institusi akademik dan pelancongan pertama di Taiwan. NKUHT adalah pusat terkemuka dalam bidangnya dan menawarkan bakat yang luar biasa kepada industri perkhidmatan. NKUHT bertujuan untuk membimbing pelajar untuk mempunyai sikap positif terhadap pekerjaan dan melayani pelanggan dengan penuh semangat. Sikap dan semangat seperti ini memerlukan ciri-ciri ini: harga diri, harga diri, sederhana, tulen, dan berwawasan.

  • 313號, Taiwan

  Chihlee University of Technology ditubuhkan sebagai Chihlee College of Business pada tahun 1965. Nama sekolah dan cogan kata diterima sesuai dengan ajaran ahli falsafah dan bijak Cina kuno: integriti, kepercayaan, profesionalisme dan ketekunan. Chihlee memulakan dengan empat jurusan akademik: Perdagangan Antarabangsa, Pentadbiran Perniagaan, Perakaunan dan Statistik, dan Perbankan dan Insurans. Jabatan Sains Kesetiausahaan ditambahkan pada tahun 1967. Pada bulan Ogos 2015, Chihlee Institute Of Technology dinamakan semula sebagai Universiti Teknologi Chihlee, yang menawarkan ijazah Sarjana Muda dan masih mengekalkan Bahagian Kolej Junior.

  • 117, Taiwan

  Peng Wenhong, pengasas Republik China, mendirikan Sekolah Menengah Wufeng di Chiayi pada tahun 1949. Oleh kerana tapak sekolah itu diduduki oleh Chiayi Garrison (sekarang 228 Park on Daya Road, diagonal bertentangan dengan Jiazhong, Provinsi), garnisun diselaraskan dengan kerajaan perbandaran untuk menyewakan tanah 3A dari Fangcao Farm sebagai lokasi sekolah. Pelanjutan tersebut menghasilkan pelajar baru.

  • 66號, Taiwan

  Penubuhan Sekolah ini telah diluluskan oleh Eksekutif Yuan pada bulan Januari 1989. Pejabat persiapan ini ditubuhkan pada tahun 1993. Nama Tainan National College of the Arts secara rasmi diadopsi pada bulan Julai 1996. Nama itu ditukar menjadi Tainan National University Of The Arts pada bulan Ogos , 2004, peristiwa penting pada garis masa sekolah. Sekolah ini terletak di sebelah Wushantou Reservoir yang indah di Daerah Guantian, Tainan.

  • Yilan City, Taiwan

  Fo Guang University adalah universiti yang diasaskan oleh Master Fo Guang Shan Xingyun. Ia juga merupakan universiti pertama di Lanyang. Kampus ini terletak di bukit Linmei Village, Jiaoxi Township, Yilan County. Ia berada sekitar 430 meter dari permukaan laut, dari mana anda dapat melihat pemandangan mata burung yang luas. Dataran Lanyang dan Pulau Guishan tergantung di laut terbuka. Aura gunung dan sungai di kampus, peralatan kelas sederhana, sistem pengajaran kelas kecil, dan nisbah guru-pelajar terbaik di negara ini, mewujudkan persekitaran pembelajaran terbaik untuk anda.

  • 1, Taiwan

  National Ilan University (NIU) adalah satu-satunya universiti kebangsaan di Yilan County. Ini menandakan kemuncak promosi yang berkelayakan ini dengan projek untuk mempercepat penyelidikan dan pengajaran peringkat tinggi untuk generasi baru. Untuk mengembangkan pengetahuan ke komuniti saintifik yang lebih luas, NIU menetapkan matlamat pengantarabangsaan sebagai salah satu keutamaannya.

  • 1, Taiwan

  Mengikuti semangat "menjejakkan kaki ke Kuandu, melihat dunia", TNUA bukan hanya sekolah seni terkemuka di Taiwan, tetapi juga pemimpin Liga Seni Institut Asia (ALIA). Pada masa yang sama, ia memiliki 7 bidang seni dan budaya utama, termasuk muzik, seni, drama, tarian, filem dan media baru, sumber budaya, kemanusiaan, dan pelbagai ruang pameran profesional di kampus. Keutuhan dan keahliannya jarang terdapat di dalam dan luar negara. Pendidikan dan amalan saling bergema dan saling memanfaatkan untuk membentuk bidang yang sangat baik untuk orang yang berbakat secara seni.