Keystone logo
Qatar

Universiti Terbaik untuk Sarjana Muda Program dalam Qatar 2024

Bilangan institusi: 4
  • Al Rayyan Municipality, Qatar

  Pelajar Qatar Barat Laut, fakulti, kakitangan mewakili hampir 60 kewarganegaraan. Lulusan kami bergabung dengan rangkaian alumni Qatar Barat Laut yang kreatif dan giat, serta puluhan ribu alumni Barat Laut dalam kepemimpinan dan peranan kreatif di seluruh dunia.

  • Al Rayyan Municipality, Qatar

  Selama lebih dari satu abad, Universiti Carnegie Mellon telah mencabar orang yang ingin tahu dan bersemangat untuk membayangkan dan menyampaikan karya yang penting. Sebuah universiti swasta, peringkat teratas dan global, Carnegie Mellon menetapkan kursus tersendiri dengan program yang menginspirasi kreativiti dan kolaborasi.

  • Doha, Qatar

  Sebagai sebahagian daripada pelaburan nasional yang besar dalam pembangunan manusia dan sebagian memenuhi tujuan pendidikan yang dinyatakan dalam Visi Nasional Qatar 2030, Kementerian Pendidikan dan Pengajian Tinggi di Negara Qatar telah menubuhkan Community College of Qatar (CCQ). Tujuan CCQ adalah untuk menyediakan pelbagai peluang pendidikan yang merangkumi: program akademik 2 tahun yang menyediakan pelajar untuk pindah ke universiti empat tahun, program akademik 2 + 2 dan program berorientasi kerjaya 2 tahun untuk memenuhi negara keperluan tenaga kerja dan tenaga kerja yang kritikal.

  • Doha, Qatar

  Universiti Georgetown di Qatar (GU-Q) adalah lokasi tambahan Universiti Georgetown, yang berpusat di Education City di Doha. Universiti menawarkan program sarjana empat tahun dalam hal ehwal antarabangsa yang membawa kepada ijazah Sarjana Muda Sains dalam Perkhidmatan Asing (BSFS). Pelajar berpeluang memilih salah satu daripada empat jurusan dan satu daripada tiga sijil.