Keystone logo
Mesir

Universiti Terbaik untuk Sarjana Muda Program dalam Mesir 2024

Bilangan institusi: 9
  • قسم أول 6 أكتوبر, Mesir

  Universiti MSA menyediakan pelajar dengan Pengajian Tinggi Inggeris Pertama di Mesir dan Wilayah Timur Tengah. Ia juga membantu mereka memperoleh kemampuan kreatif dan komitmen untuk belajar sepanjang hayat. Kami percaya bahawa pelajar kami lulus dengan kemahiran menulis, analitik dan komunikasi yang maju yang penting bagi mereka. Lulusan MSA berjaya bukan hanya pada pekerjaan pertama mereka tetapi sepanjang kerjaya mereka.

  • Canal Mahmoudiah Street, Mesir

  Pharos University In Alexandria berkomitmen untuk berperanan dalam pengembangan masyarakat dengan menyediakan persekitaran yang stabil dan merangsang pendidikan dan penyelidikan ilmiah. Universiti menawarkan perkhidmatan pendidikan yang terkenal dengan memberi peluang yang adil kepada semua pelajar untuk membolehkan mereka mencapai pembangunan lestari dalam semua lapisan masyarakat dan mengoptimumkan perkongsian dengan komuniti nasional, serantau dan antarabangsa dalam sistem yang fleksibel yang membolehkan pengembangan dan pemeliharaan nilai-nilai kemasukan masyarakat berterusan dan etika sambil mengikuti perkembangan saintifik dan teknologi.

  • Km 22, Mesir

  Newgiza University (NGU) adalah universiti swasta pelbagai disiplin di Kaherah, Mesir. Terletak di Dataran Tinggi Giza yang legenda, hanya beberapa minit dari Piramid Besar, NGU memberikan pendidikan universiti bertaraf dunia kepada pelajar tempatan, serantau, dan antarabangsa.

  • Gamaiet Ahmed Orabi, Mesir

  Sejak Misr International University ditubuhkan, kami telah berkomitmen untuk membezakan akademik dan pendidikan yang berkualiti. Mengimbas kembali tahun-tahun kebelakangan ini, saya merasa bangga dengan pencapaian universiti & usaha berterusan pengembangan intelektual, profesional & kreatif para pelajarnya.

  • Beni Suef, Mesir

  NUB didirikan di pusat Bandar Baru New Beni Suef, tepat di jalan Kairo-Beni Suef. Pada saat kita melihat betapa banyak perhatian yang dibutuhkan oleh pendidikan, terutama di Mesir Atas, adalah saat yang sama ketika kita menyedari bahawa impian kita untuk membangun NUB dapat dicapai. Universiti adalah tempat untuk memupuk belia dan mempersiapkan generasi terpelajar yang dapat kita percayai pembangunan tanah air tercinta.

  • Cairo, Mesir

  Institut Tinggi untuk Teknologi Kejuruteraan dan Pentadbiran Perniagaan komited untuk menawarkan persekitaran akademik yang luar biasa yang membantu pelajar memperoleh pengetahuan, kemahiran, dan etika profesional untuk bersaing di peringkat tempatan, dan dalam kerjasama dengan universiti Kanada untuk melayakkan graduan bekerja di wilayah dan di peringkat antarabangsa. Institut ini menyokong penyelidikan saintifik dan mendapatkan kepercayaan masyarakat.

  • Cairo, Mesir

  Sistem pendidikan moden menarik pelajarnya dari sekolah Al-Quran dan Al-Azhar ketika ia muncul, kerana terdapat jawatankuasa yang berkeliaran di negara ini untuk mengunjungi sekolah Al-Quran dan memilih pelajar khas untuk bergabung dengan sekolah moden, pelajar khas Al-Azhar juga dipilih untuk bergabung sekolah menengah di sekolah mereka, tetapi ada yang bernasib baik kerana menyertai misi yang dihantar oleh Mohammed untuk belajar di Perancis.

  • El-Nahda, Mesir

  Ibrahim Abouleish (1937 - 2017) mendirikan SEKEM pada tahun 1977, sebuah inisiatif yang mendorong pembangunan lestari ke arah masa depan di mana setiap manusia dapat mengembangkan potensi masing-masing, di mana manusia hidup bersama dalam bentuk sosial yang mencerminkan martabat manusia, dan di mana semua aktiviti ekonomi berada dijalankan mengikut prinsip ekologi dan etika. Sebagai sebahagian daripada wawasannya, Prof Abouleish menubuhkan Heliopolis University for Sustainable Development pada tahun 2009; universiti pertama di Timur Tengah menyatakan pembangunan lestari sebagai prinsip utama.

  • Cairo, Mesir

  Sebuah kampus Kanada menganjurkan universiti-universiti terkemuka di Kanada dengan program-program futuristik. Universities of Canada in Egypt mempromosikan kehidupan pelajar yang aktif dan pelbagai. Ia adalah Kampus Cawangan Antarabangsa yang pertama di Modal Pentadbiran Baru. Semua program menganjurkan cermin sebagai gabungan pengalaman, tutor dan budaya antarabangsa. Universities of Canada in Egypt menggalakkan minda keusahawanan dan inovatif melalui pembelajaran pengalaman, kemudahan canggih dan teknologi canggih. Sehingga kini, UofCanada menganjurkan kampus cawangan Universiti Prince Edward Island (UPEI) untuk pengajian sarjana dan lepasan khusus. Universiti Kanada lain akan menyertai kami tidak lama lagi.