Keystone logo
Jepun

Universiti Terbaik untuk Sarjana Muda Program dalam Jepun 2024

Bilangan institusi: 58
  • Bunkyo City, Jepun

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Hiroshima, Jepun

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Shimonoseki, Jepun

  Bandar Shimonoseki terletak di bahagian paling barat Pulau Honshu. Ia berbatasan dengan Selat Kanmon di selatan, Laut Suo di sebelah timur, dan Laut Hibiki di sebelah barat. Bandar ini diberkati dengan keindahan laut dan pergunungan yang kaya dan mempunyai aset sejarah dan budaya yang penting. Kepelbagaian Shimonoseki City dikaitkan dengan kepelbagaian Shimonoseki City University .

  • Kagoshima, Jepun

  Shigakukan University adalah sebuah universiti swasta selama empat tahun yang ditubuhkan pada tahun 1979. Universiti ini mempunyai dua fakulti: Fakulti Kemanusiaan dan Fakulti Undang-Undang. Fakulti Kemanusiaan mempunyai dua jabatan: Jabatan Psikologi Klinikal (terdiri daripada lima kursus untuk perubatan, kebajikan, pendidikan, masyarakat dan industri, dan psikologi umum) dan Jabatan Kemanusiaan dan Kebudayaan (yang terdiri daripada tiga kursus: Bahasa Jepun dan Sastera Jepun, bahasa Inggeris dan budaya Inggeris dan Amerika, dan sejarah dan geografi).

  • Nagasaki, Jepun

  Nagasaki University menyumbang kepada peningkatan masyarakat yang seimbang dengan menyebarkan warisan budaya tradisional yang berakar di Nagasaki, memupuk rasa kreatif yang subur pada pelajar, dan mengembangkan sains inovatif untuk keamanan dunia.

  • Ageo, Jepun

  Berdasarkan semangat Kristian, penekanan diberikan untuk mendidik seluruh orang. Pada masa yang sama bahawa pelajar diberi pendidikan liberal yang luas dan pengkhususan yang tinggi, kelas kecil memungkinkan untuk menghormati keperibadian setiap pelajar. Pelajar mempunyai penasihat fakulti, dan ahli fakulti telah menetapkan waktu pejabat.

  • Okayama, Jepun

  Pada akhir Perang Dunia II, dengan banyak Jepun terbakar dari banyak serangan udara dan terutamanya dengan bom hidrogen yang dijatuhkan di Hiroshima dan Nagasaki, pengasas kami, Encik Tsutomu Kake (1923 - 2008) menyedari bahawa kerana negara ini mempunyai sedikit sumber semula jadi HANYA melalui pendidikan dapat Jepun pulih. Sejak saat itu dan sepanjang hayatnya, Mr. Kake telah terlibat secara aktif dalam pengembangan pendidikan di Jepun.

  • Hachioji, Jepun

  SOKA University telah memberi tumpuan kepada pendidikan humanistik dan pertukaran antarabangsa sejak penubuhannya. Pencapaian pendidikan dan pertukaran antarabangsa sangat dihargai dan universiti itu dipilih untuk menjadi salah satu daripada 37 universiti dalam "Top Global University Project" Kementerian Pendidikan, Kebudayaan, Sukan, Sains, dan Teknologi pada tahun 2014.

  • Utsunomiya, Jepun

  文星芸術大学of Art ditubuhkan pada tahun 1999 di Kota Utsunomiya, Prefektur Tochigi, dengan tujuan mewujudkan pendidikan seni lanjutan, dengan lima prinsip dan cita-cita. Manga, media yang sangat baik yang menyampaikan emosi watak dengan memahami cerita hanya dengan melihat gambar, adalah salah satu budaya Jepun yang dinikmati di seluruh dunia, bahkan untuk orang asing yang mempunyai bahasa dan adat istiadat yang berbeza.

  • Sagamihara, Jepun

  Azabu University adalah salah satu universiti sains yang menyediakan pendidikan dan menjalankan penyelidikan dengan tema "Manusia, Haiwan, dan Alam Sekitar". Menggunakan pengetahuan yang diperoleh untuk menyumbang kepada masyarakat kita selalu menjadi nilai teras dan nilai berdasarkan semangat pendirian universiti yang mencerminkan falsafah pendidikan Profesor Harutaka Yokura: "Terokai secara akademik dan berlatih dengan teliti"

  • Fuchu, Jepun

  Universiti ini adalah institusi yang tertua di Jepun yang menumpukan kepada kajian-kajian antarabangsa. Ia mulanya dikenali sebagai Bansho Shirabesho (lnstitusi bagi Kajian Dokumendokumen Asing), sebuah biro penterjemahan kerajaan yang ditubuhkan pada tahun 1856. Ia telah ditubuhkan sebagai sebuah institusi kajian dan pendidikan bebas dengan nama Tokyo Gaikokugo Gakko (Sekolah Bahasa Asing Tokyo) pada tahun 1899. Pada tahun 1999, Universiti ini telah menyambut ulang tahunnya yang ke-100 sejak berdiri sebagai sebuah institusi bebas.

  • Kyoto, Jepun

  Kyoto Institute Of Technology adalah universiti kejuruteraan dan reka bentuk antarabangsa di Kyoto, Jepun. Penting untuk diperhatikan bahawa sejarah dan budaya kota kita terkenal di seluruh dunia dan bahawa walaupun Kyoto adalah tempat kelahiran inti dari budaya Jepun, ia juga merupakan pusat pembuatan. "Juruteknik" Kyoto mempunyai sejarah panjang dalam menghasilkan dan menyempurnakan banyak "perkara". Ketukangan tradisional tidak hanya diturunkan dari satu generasi ke generasi yang lain, ia juga terus diasah dan disempurnakan melalui penciptaan teknik dan inovasi baru yang berterusan, mendapat kredibiliti di dalam dan luar negara.

  • Bunkyo City, Jepun
  • Meguro City, Jepun
  • + 1 lebih

  The University Of Tokyo ditubuhkan pada tahun 1877 sebagai universiti kebangsaan pertama di Jepun. Sebagai universiti penyelidikan terkemuka, UTokyo menawarkan kursus pada asasnya semua disiplin akademik di peringkat sarjana dan siswazah dan menjalankan penyelidikan di seluruh spektrum aktiviti akademik. Universiti bertujuan untuk menyediakan pelajarnya dengan persekitaran akademik yang kaya dan bervariasi yang menjamin peluang untuk pengembangan intelektual dan pemerolehan pengetahuan dan kemahiran profesional.

  • Kariya, Jepun

  Sejarah Universiti Pendidikan Aichi bermula dengan bermulanya sistem sekolah moden di Jepun pada tahun 1873. Pendahulu kami, Akademi Prefektur Aichi, kemudian berkembang menjadi tiga sekolah Normal di wilayah ini, Aichi First Normal College, Aichi Second Normal College, dan Aichi Kolej Pendidikan Vokasional Normal.

  • Kyoto, Jepun

  Kyoto Sangyo University (KSU) ditubuhkan pada tahun 1965 oleh Dr. Toschima Araki. Dengan serius memikirkan budaya moral yang merosakkan di Jepun selepas perang, Dr. Araki menumpukan usahanya untuk memupuk graduan yang dapat memainkan peranan aktif dalam masyarakat yang semakin global. Mengikuti pendirian pengasas, usaha berterusan dan tanpa henti telah dilakukan oleh Presiden berturut-turut untuk mengekalkan "Prinsip Pengasas" KSU, dan sebagai hasilnya, universiti ini terus berkembang dengan mantap dan berjaya.