Keystone logo
Guatemala

Universiti Terbaik untuk Sarjana Muda Program dalam Guatemala 2024

Bilangan institusi: 3
  • Quetzaltenango, Guatemala

  Untuk mewujudkan sebuah universiti di Quetzaltenango yang objektifnya adalah untuk mendidik para pelajarnya dengan falsafah berdasarkan kebebasan, yang bertujuan untuk membina masyarakat bebas dan damai dengan tahap akademik yang tinggi dan juga cenderung untuk menawarkan kerjaya yang mempersiapkan pelajarnya. pelajar untuk menghadapi cabaran masa depan, perluasan Universiti Francisco Marroquín di bandar El Alto ditubuhkan pada tahun 1994. University of the West akan menjadi penerusan orientasi doktrin peluasan Universiti Francisco Marroquín ketika menarik diri dari Quetzaltenango. Ia ditubuhkan oleh sekumpulan ahli perniagaan dan profesional Quetzaltecan, yang membentuk lembaga pengawas untuk penciptaannya dan memulakan prosedur yang sesuai untuk kebenarannya. Sebilangannya adalah bekas pelajar dan profesor UFM dan anggota Majlis Tertinggi yang mengatakan bahawa universiti telah dilantik untuk mengarahkan dan mentadbir dengan kebebasan ekonomi. Pembelian tanah untuk penubuhan Ibu Pejabat Pusat Universidad de Occidente bermula dan selari dengan ini, kerja dan koordinasi yang memerlukan pembukaan dua peluasan di Bandar Guatemala dan di jabatan Escuintla, Suchitepéquez, Retalhuleu, Huehuetenango dan San Bahagian Pedro San Marcos. Ia memulakan operasinya seperti di bandar Quetzaltenango pada tahun 2010 apabila Majlis Pendidikan Tinggi Swasta membenarkan operasinya dan ia diterbitkan dalam Warta Rasmi pada 3 Mac 2010. Misi universiti adalah pengajaran dan penyebaran Falsafah Liberty dengan tanggungjawab peribadi dalam semua bidang kehidupan manusia untuk menyumbang kepada kemajuan material dan spiritual umat manusia.

  • Guatemala City, Guatemala

  Universidad InterNaciones adalah pusat pendidikan tinggi bertaraf dunia untuk kecemerlangan akademiknya, yang memfasilitasi pembentukan makhluk yang tidak terpisahkan, yang mendorong pencarian kebenaran, kecantikan dan kebaikan. Itu mendorong pengembangan kecerdasan, pemikiran, kreativiti dan kemahuan untuk mengantisipasi cabaran yang dihadapi oleh masyarakat masa kini dan unjuran masa depannya.

  • Guatemala City, Guatemala

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...