Keystone logo
China

Universiti Terbaik untuk Sarjana Muda Program dalam China 2024

Bilangan institusi: 36
  • Shanghai, China

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Beijing, China

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Karlsruhe, Jerman
  • Suzhou, China

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Yulin, China

  Yulin University (YLU) terletak di bandar Yulin, yang ditetapkan sebagai salah satu bandar bersejarah dan budaya terkenal di China serta pangkalan sumber tenaga dan industri kimia berat peringkat negeri oleh Majlis Negeri. Universiti, langsung di bawah Pemerintah Provinsi Shaanxi, menyediakan berbagai program, termasuk teknik, manajemen, seni, sains, agronomi, dan hukum.

  • Beijing, China

  Universiti Sains dan Teknologi Maklumat Beijing (BISTU), penggabungan dua pendahulunya, Institut Jentera Beijing (BIM, diawasi oleh mantan Kementerian Industri Jentera) dan Institut Maklumat Beijing (BIT, diawasi oleh mantan Kementerian Industri Elektronik) , adalah institusi dengan sistem disiplin akademik yang cukup lengkap dalam sains dan teknologi maklumat dan pada dasarnya disokong dan diawasi oleh Perbandaran Beijing. Universiti ini kini mempunyai lima kampus, ditambah Kampus Baru dalam pembinaan seluas lebih dari 800 ribu meter persegi yang terletak di Shahe. Pembinaan Fasa satu Kampus Baru pada dasarnya telah selesai pada tahun 2020.

  • Chengdu, China

  Chengdu University secara rasmi ditubuhkan dengan persetujuan Kementerian Pendidikan Republik Rakyat China pada tahun 1978, tetapi dengan sejarah sekolah berjalan selama seratus tahun. Ia adalah universiti yang ditubuhkan bersama oleh Provinsi Sichuan dan Kota Chengdu, dan universiti komprehensif utama yang disokong oleh Chengdu, sebuah bandar pusat nasional. Ini adalah laman Village Athletes 'untuk 2021 Chengdu FIFU World University Games.

  • Shenyang, China

  Shenyang Jianzhu University (Institut Kejuruteraan dan Kejuruteraan Awam Shenyang yang asal), yang ditubuhkan pada tahun 1948, adalah satu-satunya universiti yang komprehensif dengan keutamaannya kepada Kejuruteraan Awam dan Senibina serta pendidikan pelbagai disiplin yang bertindih di antara sains kejuruteraan, industri, sastera, pentadbiran, sains alam, agronomi dan undang-undang di Provinsi Liaoning.

  • Shanghai, China

  Shanghai Business School (SBS), yang sebelumnya merupakan Sekolah Pentadbiran Cukai Pemerintah Pusat Cawangan Timur China, adalah sekolah berusia 60 tahun di bawah naungan Pemerintah Perbandaran Shanghai. Berpegang teguh pada kebijakan yang sesuai dengan masa dan mengemukakan idea baru selama enam dekad terakhir, Shanghai Business School telah lulus puluhan ribu pemimpin politik dan ekonomi yang berkelayakan di semua peringkat di dalam dan luar negara.

  • Chengdu, China

  四川电影电视学院adalah sebuah kolej seni pengajaran yang memupuk profesional media filem dan televisyen terapan. Berpusat di Sichuan dan menghadap ke seluruh negara, ia berusaha untuk memupuk perkembangan moral, kecerdasan, pendidikan jasmani, kecantikan, dan tenaga kerja yang komprehensif untuk filem ini. dan industri media televisyen dan ekonomi dan masyarakat tempatan. Bakat media filem dan televisyen terpakai yang menyesuaikan diri dengan transformasi dan perkembangan industri, mempunyai kemahiran profesional yang kuat, dan penuh dengan semangat inovatif. Sekolah ini memberi tumpuan kepada pendidikan sarjana sepenuh masa, dengan mengambil kira pendidikan kolej junior, dan melancarkan pendidikan pascasiswazah tepat pada masanya. Berfokus pada seni, drama, filem dan televisyen, pengembangan seni, sastera, kejuruteraan, ekonomi dan disiplin lain yang diselaraskan, dengan media filem dan televisyen sebagai ciri utama, berkomitmen untuk menjadi disiplin terapan dengan kelebihan yang luar biasa, bakat berorientasi aplikasi latihan dengan ciri khas, dan diterima dengan baik oleh industri. Universiti seni gunaan peringkat tinggi yang dipuaskan oleh masyarakat.

  • Changsha, China

  Bangor College China (BCC) adalah Sekolah Gabungan berprestij yang ditubuhkan oleh Universiti Bangor (BU), di Wales, UK dan Central South University of Forestry and Technology (CSUFT), di Provinsi Hunan, China.

  • Meizhou, China

  嘉应学院adalah universiti sarjana awam sepenuh masa di bawah bidang kuasa Provinsi Guangdong; ia terletak di sebuah bandar bersejarah dan budaya yang terkenal di China, kampung halaman Marsekal Ye Jianying, sebuah kawasan revolusi lama yang terkenal, dan seluruh wilayah tersebut ke bekas Kawasan Soviet Tengah.Kota Meizhou, Provinsi Guangdong, dengan reputasi "Hometown, Hometown of Football" dan sebagainya. Sekolah ini merekrut pelajar dari 15 wilayah (bandar, daerah), dengan lebih daripada 28,000 pelajar sepenuh masa dan hampir 11,000 pelajar dewasa. Disiplin tersebut merangkumi 11 disiplin ilmu termasuk sastera, sains, kejuruteraan, undang-undang, dan perubatan. Terdapat 8 disiplin utama peringkat wilayah dan 59 jurusan sarjana, termasuk 1 jurusan karakteristik peringkat kebangsaan, 1 juruterbang pembaharuan komprehensif peringkat nasional, 6 jurusan kelas pertama peringkat wilayah, 2 jurusan utama peringkat wilayah, dan 10 wilayah- Terdapat 7 juruterbang pembaharuan komprehensif profesional peringkat wilayah, 3 jurusan ciri industri muncul strategik peringkat provinsi, dan 3 jurusan demonstrasi latihan bakat terapan peringkat wilayah.

  • Handan, China

  邯郸学院adalah sebuah kolej sarjana umum awam sepenuh masa yang terletak di Bandar Handan, Provinsi Hebei, sebuah bandar bersejarah dan budaya nasional, sebuah bandar pelancongan yang sangat baik, sebuah tanah suci Tai Chi, dan sebuah ibu kota kiasan kiasan.邯郸学院mengambil tugas asas untuk memupuk orang dengan moral, mematuhi orientasi perkhidmatan "berdasarkan Handan, melayani masyarakat, mewarisi pendidikan budaya, dan mengintegrasikan industri", dan secara komprehensif menerapkan "mewujudkan persekitaran yang harmoni, dengan fokus pada pembinaan kandungan, memberi tumpuan kepada inovasi kolaboratif, dan mengambil ciri. Strategi asas "Jalan" mendorong perkembangan kerjaya sekolah yang pesat. Sekolah ini mempunyai 1 kursus khas peringkat kebangsaan, 1 kursus kelas satu peringkat kebangsaan, 3 disiplin pembangunan utama peringkat wilayah, 7 jurusan kelas satu peringkat wilayah, 4 kursus kelas satu peringkat wilayah, 27 kualiti nasional dan wilayah projek kejuruteraan, peringkat wilayah Terdapat 4 pusat demonstrasi pengajaran, yang telah memenangi 8 anugerah pencapaian pengajaran dalam dua sesi terakhir, 7 platform penyelidikan ilmiah peringkat wilayah, 11 platform penyelidikan saintifik peringkat perbandaran, dan 46 penghargaan peringkat wilayah dan ke atas termasuk Anugerah Kemajuan Sains dan Teknologi Provinsi Hebei.

  • Wuhan, China

  Hubei University , yang terletak di Wuhan, ibu kota Provinsi Hubei China Tengah, adalah universiti komprehensif utama yang ditadbir bersama oleh Kerajaan Provinsi Hubei dan Kementerian Pendidikan China, yang meliputi seni, sejarah, falsafah, sains, kejuruteraan, ekonomi, undang-undang, pengurusan, pendidikan, pertanian, dan perubatan, dengan disiplin Sains Bahan dan Kimia berada di kedudukan teratas 1% di dunia ESI.

  • Huainan, China

  Anhui University of Science and Technology (AUST) ditubuhkan pada tahun 1945. Ia adalah kolej kejuruteraan terawal di Provinsi Anhui dan salah satu daripada dua universiti terawal di China yang menjalankan pengajian tinggi dalam bidang sains perlombongan. Ia berada di bawah pembinaan bersama Pemerintah Provinsi Anhui dan Pentadbiran Keselamatan Kerja Negeri. Ia juga merupakan salah satu daripada 100 universiti di tengah dan barat China yang disokong oleh Rancangan Nasional Peremajaan Pengajian Tinggi.

  • Xi'an, China

  Xi'An University of Technology (XUT) adalah universiti awam yang komprehensif yang merangkumi terutamanya sains dan teknologi, yang dibina bersama oleh pemerintah provinsi dan pusat Shaanxi. Universiti kami ditubuhkan pada tahun 1949 dan mempunyai sejarah 64 tahun setakat ini. Universiti kami telah secara aktif meneroka kaedah kerjasama dan pertukaran pendidikan antarabangsa yang bertujuan untuk menjadikan lebih ramai pelajar dapat menerima pendidikan dan latihan antarabangsa yang pelbagai. Kami juga mempromosikan kaedah pengajaran dwibahasa Inggeris-Cina secara positif untuk memenuhi keperluan pengantarabangsaan bakat.