Keystone logo
Arab Saudi

Universiti Terbaik untuk Sarjana Muda Program dalam Arab Saudi 2024

Bilangan institusi: 10
  • Hamad Town, Bahrain
  • Riyadh, Arab Saudi

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Riyadh, Arab Saudi

  Pada hari Selasa 09/01/1419 AH (06/05/1998 M) Putera Mahkota HRH - semoga Tuhan melindunginya - memerintahkan penggabungan Universiti Islam Imam Mohammad Ibn Saud dan Universiti Raja Saud di Wilayah Selatan menjadi satu entiti di bawah identiti baru King Khalid University . Kemudian, pada 11/3/1419 Hijrah (6/7/1998 M), sebuah Keputusan Diraja, Keputusan 7/78 / M dikeluarkan untuk menyelesaikan semua prosedur biasa yang diperlukan untuk melaksanakan penggabungan tersebut. Belanjawan pertama Universiti dikeluarkan pada 14/09/1419 AH (02/01/1999 M) dalam anggaran umum negara.

  • Dammam, Arab Saudi

  Sebelum nama "Al Asala Colleges" menonjol, kajian terperinci telah dilakukan mengenai disiplin ilmu, jumlah siswa dalam setiap disiplin di tingkat Kerajaan dan di setiap kota mencapai disiplin terbaik dari segi jumlah pelajar mengenai disiplin di satu pihak , keperluan pasaran buruh Arab Saudi secara amnya dan di Wilayah Timur khususnya di sisi lain.

  • Mecca, Arab Saudi

  Kerajaan Arab Saudi berada di barisan hadapan negara-negara dunia Islam kerana status keagamaannya dan juga kepentingan bersejarah dan ketamadunannya. Ini termasuk kiblat (Kaabah) yang dihadapi oleh umat Islam semasa Solat harian mereka. Lebih-lebih lagi, berjuta-juta hati orang beralih ke Makkah, ingin menunaikan haji dan umrah.

  • Industrial Area, Arab Saudi

  Majmaah University adalah salah satu universiti yang paling baru di tanah air, yang telah bergabung dengan sistem bangunan ilmiah yang banyak dan besar untuk menjadi anak sungai pendidikan universiti dan izin untuk orang-orang Al Majmaah Governorate dan para gabenor dalam lingkup universiti mengharapkan banyak untuk mereka tawarkan.

  • Tabuk, Arab Saudi

  Berdasarkan prinsip integrasi antara sektor swasta dan awam di KSA dalam menawarkan perkhidmatan pendidikan tinggi, Kementerian Pengajian Tinggi menggalakkan pendidikan tinggi swasta dalam semua kepakaran akademik. Yang Mulia Putera Fahad Bin Sultan, Putera Wilayah Tabuk, menggalakkan para pelabur memulakan sebuah universiti swasta untuk menyebarkan budaya dan pendidikan di kota Tabuk, yang mempunyai lokasi geografi yang terkenal yang melayani wilayah dan sekitarnya.

  • Riyadh, Arab Saudi

  Pendidikan swasta di Kerajaan menyaksikan kebangkitan dan perhatian besar pemerintah Kustodian Dua Masjid Suci Raja Salman bin Abdulaziz, semoga Tuhan melindunginya. Dar Al Uloom adalah salah satu universiti swasta yang paling terkenal di Kerajaan, yang ditujukan untuk promosi pendidikan tinggi dan pelaburan dalam modal insan yang berterusan.

  • Riyadh, Arab Saudi

  Komuniti PSU didorong oleh tujuan bersama: untuk membuat dunia yang lebih baik melalui pendidikan, penyelidikan, dan inovasi. Kami menyeronokkan dan unik, inventif dan artistik, terobsesi dengan angka, dan mengalu-alukan orang berbakat.

  • Abha, Arab Saudi

  Kami menyediakan program akademik berkualiti tinggi yang berbeza di peringkat tempatan dan wilayah, terlibat dalam penyelidikan, dan pengembangan dan penglibatan masyarakat yang aktif.

  • Riyadh, Arab Saudi

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...