Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai BSc dalam Seni Hiasan 2023

BSc Program dalam Seni Hiasan 2023

Gambaran keseluruhan

Selepas menamatkan pengajian di sekolah tinggi, ramai individu memilih untuk meneruskan pendidikan mereka dan berusaha ke arah mendapat Ijazah Sarjana Muda Sains, atau BSc. Salah satu daripada dua yang paling popular jawatan ijazah sarjana muda (yang satu lagi ialah Sarjana Muda Sastera), Ijazah Sarjana Muda Sains dikenali untuk meningkatkan peluang kerjaya dan potensi pendapatan bagi mereka yang memegangnya.

Hanya apa yang adalah Sarjana Muda Sains dalam Seni Hias? Kursus komprehensif kajian sering siap dalam tempoh kira-kira empat tahun, dan menawarkan pendidikan seni liberal dengan penekanan khusus kepada bentuk seni seperti tekstil, seramik, kaca, logam dan perabot. Pelajar belajar seni dan reka bentuk dengan menggunakan bahan-bahan ini, dan bagaimana untuk melaksanakannya dan menggunakannya secara berkesan dalam tetapan reka bentuk dalaman. Perhatian tambahan sering diberikan kepada pihak pengurusan muzium dan Kurasi, dan sejarah yang berkaitan dengan seni hiasan dan reka bentuk dalaman.

Graduan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam program Seni Hiasan biasanya mendapati bahawa mereka layak untuk jawatan lebih global daripada mereka sebelum mendapat ijazah, dan kebanyakannya juga melihat peningkatan potensi pendapatan. Penerima ijazah sarjana muda juga boleh mengejar Sarjana Sains jawatan, sekiranya mereka memilih untuk berbuat demikian.

Perubahan besar wujud mengenai kadar tuisyen untuk program ijazah seni hiasan sarjana muda. Oleh kerana turun naik kerana faktor-faktor seperti populariti dan geografi, pelajar yang berminat perlu menghubungi pejabat kemasukan bagi setiap sekolah kepentingan untuk maklumat tuisyen semasa.

Banyak peluang kerjaya ganjaran melimpah ruah untuk mereka yang mempunyai ijazah dalam seni hiasan. Banyak kerja sebagai seramik artis, tembikar, pengukir, penenun atau perabot pembuat. Lain bekerja sebagai glassblowers, pereka pakaian atau artis tekstil.Beberapa graduan memilih untuk menggunakan skillset mereka untuk mengajar seni hiasan kepada orang lain, sementara yang lain belum mengkaji semula pengajian mereka dalam mengejar ijazah sarjana.

Ada banyak program ijazah sarjana muda yang berkaitan dengan seni hiasan boleh didapati di seluruh dunia. Explore pangkalan data kami untuk satu yang paling sesuai dengan keperluan anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • BSc
  • Pengajian Seni
Bidang pengajian
  • Pengajian Seni (0)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian