Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 2 BSc dalam Pengurusan Seni 2023

2 BSc Program dalam Pengurusan Seni 2023

Gambaran keseluruhan

Sarjana Muda Sains (BSc) adalah ijazah yang pelajar boleh mendapatkan selepas menamatkan tiga hingga lima tahun kerja kursus berorientasikan saintifik dalam subdiscipline yang terpilih. Ini ijazah sarjana muda boleh meletakkan asas untuk pendidikan lanjut, atau ia boleh membolehkan graduan untuk meneruskan peluang kerjaya baru.

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pengurusan Seni? Ijazah ini membantu pelajar membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk menyelia muzium, galeri, yayasan atau kumpulan yang pakar dalam seni persembahan. Calon Program belajar mengenai topik yang penting kepada mana-mana tahap perniagaan, termasuk pemasaran dan pengurusan. Walau bagaimanapun, kursus khusus menyediakan pelajar untuk menyelia artis dan kumpulan yang menghasilkan atau mempamerkan kerja-kerja kreatif. Beberapa program juga menekankan kemahiran komunikasi untuk menyediakan pelajar untuk peranan dalam bukan keuntungan atau entiti awam, di mana mereka boleh bertanggungjawab untuk mengumpul dana dan kemasyarakatan.

Mendapatkan ijazah ini dapat membantu pelajar meningkatkan pendapatan mereka dan membuktikan bahawa mereka layak untuk beberapa kerjaya yang memuaskan. Graduan yang berjaya boleh meneruskan kerja dalam apa-apa daripada pengeluaran seni untuk pemeliharaan, dan mereka boleh bekerja dengan pelbagai majikan, daripada syarikat-syarikat swasta kepada entiti kerajaan.

Tidak ada kos yang ditetapkan untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pengurusan Seni. Selalunya, panjang program ini, kawasan geografi dan institusi itu sendiri menentukan perbelanjaan akhir. Bakal pelajar boleh mendapat manfaat daripada menghubungi institusi yang mereka ingin menghadiri untuk membincangkan kos yang berpotensi.

Graduan yang telah memperoleh ijazah ini mungkin akan bekerjasama dengan galeri, teater, muzium dan lain-lain entiti yang seni ini. Dalam pertubuhan-pertubuhan ini, graduan boleh bertindak sebagai pengurus besar, atau mereka boleh bertanggungjawab untuk tugas-tugas tertentu, seperti pengeluaran, perhubungan awam atau pemasaran.Orang yang memegang ijazah ini juga boleh menjadi bekerja dengan penganjur acara atau entiti bukan keuntungan yang menghasilkan, sokongan atau seni pameran.

Beberapa institusi telah mula menawarkan Sarjana Muda Sains dalam Pengurusan Seni dalam talian, yang boleh menjadi pilihan yang lebih fleksibel dan mampu dimiliki oleh pelajar. Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program-program dalam talian, ia adalah mudah untuk memulakan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • BSc
  • Pengajian Seni
  • Sastera
  • Pengurusan Seni
Bidang pengajian
  • Pengajian Seni (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan