We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

29 BSc Program dalam Penerbangan Pengurusan Penerbangan 2024

Penapis

Penapis

 • BSc
 • Penerbangan
 • Pengurusan Penerbangan
Bidang pengajian
 • Penerbangan (29)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  BSc Program dalam Penerbangan Pengurusan Penerbangan

  Sarjana Muda Sains diberikan kepada pelajar selepas mereka menamatkan pendidikan ijazah pertama dalam bidang sains atau matematik yang berkaitan dengan kajian. Ia mengambil masa kira-kira tiga hingga lima tahun untuk memperoleh apa-apa ijazah, dan selepas itu pelajar mempunyai pilihan untuk melanjutkan ijazah sarjana atau memulakan kerjaya mereka.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pengurusan Penerbangan? Walaupun namanya boleh mengelirukan sesetengah pelajar, pengurusan penerbangan mempunyai kurang kaitan dengan perbuatan terbang daripada ia mengawasi aspek industri penerbangan dan aeroangkasa. Program pengurusan penerbangan menyediakan individu dengan asas pendidikan yang perlu dan juga perniagaan dan pengurusan prinsip-prinsip asas. Antara kursus yang diajar dalam program ini termasuk perakaunan, statistik, pemasaran penerbangan, dan pengurusan sekolah penerbangan. Sebelum mereka menamatkan pendidikan mereka, pelajar dikehendaki untuk menggunakan pengetahuan mereka dalam persekitaran tempat kerja sebenar.Jika mereka menunjukkan kemahiran umum dalam bidang pengurusan penerbangan, maka mereka bersedia untuk meneruskan ke fasa seterusnya dalam kerjaya mereka.

  Industri penerbangan adalah persekitaran yang sentiasa berubah-ubah, dengan inovasi permainan berubah kerap mengubah amalan pengurusan. Program pengurusan penerbangan mengemas kini pelajar tentang kemajuan terkini dan menyediakan mereka dengan kemahiran untuk membantu mereka menyesuaikan diri dengan pelbagai perubahan industri.

  Bergantung kepada sekolah, program ijazah sarjana muda mengambil masa selama empat tahun untuk disiapkan. Kos pendaftaran berbeza dari sekolah ke sekolah.

  Graduan pengurusan penerbangan boleh mendapatkan pekerjaan dalam pelbagai bidang kerjaya yang berbeza. Beberapa profesion yang paling popular di kalangan graduan termasuk pengirim penerbangan, pengurus program, pengajar latihan, dan pengurus operasi. Ramai majikan mencari mereka yang mempunyai latar belakang dalam pengurusan penerbangan.Industri yang terdiri daripada sektor pembuatan pesawat kepada nilai kontrak pertahanan bakat individu-individu ini. Pelajar yang memilih untuk mendaftar dalam program Bacelor Sains mempunyai banyak peluang profesional terbuka kepada mereka.

  Sekolah di seluruh dunia menawarkan program dalam pengurusan penerbangan, dan kursus dalam talian juga disediakan. Mencari anda program bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.