Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 7 BSc dalam Pemuliharaan 2023

7 BSc Program dalam Pemuliharaan 2023

Gambaran keseluruhan

A Ijazah Sarjana Muda Sains, atau BSc, adalah satu anugerah ijazah dalam beberapa mata pelajaran. Melengkapkan tahap ini biasanya mengambil tempat di antara tiga dan lima tahun, bergantung kepada institusi.

Apa yang BSc Pemuliharaan? Beberapa program memberi tumpuan kepada pemuliharaan maritim, belajar ekosistem marin untuk memahami dan memelihara biodiversiti. Lain menggabungkan program perhutanan dan menumpukan kepada amalan perniagaan yang menggalakkan ekosistem yang mampan. Tanpa mengira tumpuan ijazah tersebut, kebanyakan sekolah akan biasanya sama ada memerlukan atau menawarkan kerja lapangan bersama-sama dengan kajian bilik darjah tradisional dalam biologi dan ekologi. Satu lagi komponen biasa program pemuliharaan sering peluang untuk perjalanan domestik atau antarabangsa untuk mendapatkan maklumat tentang jenis ekosistem yang berbeza.

Banyak BSc dalam Pemuliharaan program memupuk perspektif matang di mana manusia sesuai dalam alam semula jadi.Para pelajar juga boleh belajar kerapian akademik dan saintifik yang diperlukan untuk berjaya dalam pelbagai kerjaya teknikal dan kemajuan untuk ijazah kedoktoran atau master 's.

Ini 's ijazah sarjana muda berbeza dari segi harga bergantung kepada negara dan kolej. institusi yang berbeza asas yuran kursus mereka kepada jenis bahan yang diperlukan untuk kelas makmal dan kos yang berkaitan dengan kerja lapangan. Cara yang terbaik untuk memeriksa adalah untuk menghubungi institusi tertentu.

Kebimbangan antarabangsa dan masyarakat kesedaran dikongsi oleh ramai pelajar mengikuti pengajian peringkat ijazah 's sarjana muda dalam Pemuliharaan membawa banyak daripada mereka untuk kerjaya dengan kerajaan atau institusi lain yang serupa. Pekerjaan ini boleh termasuk warden hidupan liar yang memelihara atau pentadbir organisasi aktivisme alam sekitar. darjah juga dapat memenuhi syarat calon untuk jawatan dalam sains keras, seperti juruteknik makmal di kemudahan rawatan air atau pemeriksa tapak di sebuah syarikat ujian tanah.Para pelajar juga boleh pergi untuk menjadi penasihat dalam industri pembalakan dan perlombongan.

darjah ini biasanya boleh didapati di banyak institusi di seluruh dunia. It 's membantu untuk mengenal pasti jenis pemuliharaan yang ' s yang paling menarik dan mencari sekolah-sekolah yang menawarkan akses yang terbaik kepada mereka kepentingan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • BSc
  • Pengajian Seni
  • Sastera
  • Pemuliharaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Seni (7)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan