We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

15 BSc Program dalam Pengajian Teknologi Sistem Maklumat Informatik 2024

Penapis

Penapis

  • BSc
  • Pengajian Teknologi
  • Sistem Maklumat
  • Informatik
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (15)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

BSc Program dalam Pengajian Teknologi Sistem Maklumat Informatik

Sarjana Sains adalah ijazah yang sering mengambil masa empat tahun untuk diselesaikan. Ia memberi tumpuan kepada sains daripada seni liberal seperti Sarjana Muda Seni. Pelajar yang lulus dengan BSc mungkin akan mendapat ijazah sarjana dalam subjek seperti kejururawatan, teknologi atau perniagaan.

Apakah BSc dalam Informatika? Mendapatkan ijazah sarjana muda dalam bidang informatika memerlukan pembelajaran tentang sains maklumat. Pelajar biasanya menghabiskan masa tiga hingga empat tahun belajar tentang pemprosesan maklumat, sistem komputer, statistik dan cara dunia manusia berfungsi bersama-sama dengan teknologi. Sejak penciptaan komputer, keperluan untuk pakar teknologi mahir terus meningkat, terutamanya kerana kebanyakan maklumat kami kini diproses secara digital.

Pelajar yang lulus dengan BSc dalam Informatika mempelajari kemahiran seperti pengaturcaraan asas, penalaran logik dan reka bentuk interaksi manusia-komputer. Dengan kemahiran ini dan banyak lagi, graduan dilengkapi dengan alat yang diperlukan untuk membuat perubahan dalam dunia teknologi.

Kos tuisyen untuk ijazah ini berbeza bergantung pada lokasi. Kebanyakan program mempunyai pecahan kewangan yang tersedia di laman web mereka.

Dengan BSc dalam Informatika, graduan sering mempunyai banyak laluan kerjaya yang boleh dipilih. Sesetengah graduan terus menjadi pemaju web, pereka pengalaman pengguna atau jurutera perisian. Pekerjaan IT banyak digunakan sekarang bahawa hampir setiap perniagaan beroperasi melalui sistem komputer. Para jurutera teknik dalam apa jua bentuk, terutamanya jurutera perisian, mempunyai tugas yang tidak boleh dilakukan di tempat kerja hari ini. Seorang jurutera perisian pada dasarnya merekabentuk fungsi program perisian dan bekerja dengan pengaturcara dan coder untuk merancang peta perisian dan membuat kerja keseluruhan dari banyak bahagian.

Banyak program di seluruh dunia menawarkan BSc dalam Informatika, dan terdapat juga kursus dalam talian dengan pilihan sepenuh masa dan separuh masa yang tersedia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.