Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 87 BSc dalam Fizik 2023

87 BSc Program dalam Fizik 2023

Gambaran keseluruhan

Sarjana Muda Sains adalah ijazah sarjana muda dalam bidang yang berkaitan dengan matematik, kejuruteraan dan sains. Ia secara umumnya memberi pelajar gambaran yang baik daripada bidang yang dipilih dan membiasakan mereka dengan kolej-tahap kerja makmal dan kaedah yang lebih suka menulis laporan saintifik. Kemahiran ini dapat diambil dalam untuk tenaga kerja, atau dibawa dan digunakan dalam kajian pasca siswazah.

Mereka yang mencari jawapan kepada persoalan apa yang Sarjana Muda Sains dalam Fizik perlu terlebih dahulu memahami bahawa bidang fizik dapat dibagi ke dalam dua cabang: teori dan digunakan. Tawaran fizik teori dengan formula tidak ketara dan perkembangan baru, manakala fizik gunaan mengambil perkembangan ini dan mendapati kegunaan praktikal untuk mereka. Kebanyakan program ijazah sarjana muda menyentuh kedua-dua cawangan tetapi tidak memberi tumpuan terlalu banyak pada sama ada, membolehkan pelajar untuk mendapatkan rasa yang mana kawasan yang paling sesuai.

Sarjana Muda dalam bidang Fizik boleh dimanfaatkan ke dalam kajian lanjut sama ada sains atau matematik. Ia adalah program yang dihormati yang pada amnya permintaan dalam tenaga kerja. Program fizik diajar dengan menggunakan pelbagai kaedah, termasuk kuliah dan kerja makmal untuk memberi pelajar perspektif yang lebih luas di atas padang.

Kos Ijazah Sarjana Muda dalam Fizik berbeza-beza bergantung kepada institusi anda memilih untuk hadir. Anda biasanya boleh mengharapkan untuk membayar sekurang-kurangnya empat tahun pengajian dan juga kos buku dan yuran makmal.

Kebanyakan graduan Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Fizik memilih untuk pergi ke sama ada penyelidikan atau pengajaran. Penyelidikan boleh dilakukan sama ada pada kerajaan atau swasta makmal, walaupun pengajaran biasanya mesti berlaku di peringkat sekolah rendah atau menengah kecuali pelajar memilih untuk mengikuti ijazah lanjutan dalam bidang fizik.

&nbsp

Banyak sekolah denda menawarkan Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Fizik dalam talian. Ini membuka bilangan institusi anda boleh menghadiri untuk mendapatkan ijazah anda dan juga membuat ia mungkin untuk belajar mengikut jadual yang lebih fleksibel. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • BSc
  • Sains Semula Jadi
  • Fizik
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (87)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian