Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 11 BSc dalam Animasi Komputer 2024

11 BSc Program dalam Animasi Komputer 2024

Gambaran keseluruhan

Sarjana Sains (BSc) diperolehi dengan melengkapkan program sarjana muda di kolej atau universiti yang diiktiraf. A BSc paling biasa diperoleh melalui program empat tahun yang menggabungkan kedua-dua kajian am dan kelas khusus program.

Apakah BSc dalam Animasi? Pelajar yang mendapat ijazah dalam animasi bermula dengan mempelajari sejarah animasi, dari klasik yang ditarik tangan ke filem moden yang menggunakan model definisi tinggi. Pengertian asas animasi ini digabungkan dengan kemahiran yang dipelajari dalam kelas yang mengajar pelajar bagaimana membuat dan menghidupkan model untuk membolehkan mereka menyelesaikan projek animasi mereka sendiri. Seringkali, peserta program akan ditugaskan untuk membuat filem pendek mereka sendiri menggunakan perisian animasi sebelum menyelesaikan program mereka.

Pelajar animasi sering cemerlang dalam reka bentuk dan pemodelan komputer. Pelajar juga muncul dengan keupayaan yang dipertingkatkan untuk memenuhi tarikh akhir, yang semuanya dapat membuktikan berguna secara profesional dan dalam kehidupan sehari-hari.

Kos BSc dalam Animasi bergantung kepada sekolah. Menghubungi berbilang sekolah adalah cara yang ideal untuk mencari program dan harga yang sesuai dengan keperluan pelajar. Ia juga baik untuk bertanya tentang bantuan kewangan.

Animasi adalah industri yang semakin berkembang, kerana studio mendapati bahawa filem animasi dan rancangan televisyen boleh menjadi hits blockbuster. Animator tidak terhad untuk mencari kerja pada projek-projek animasi, bagaimanapun, kerana kebanyakan produksi langsung-tindakan juga mempunyai keperluan untuk animator profesional. Segala-galanya dari kesan visual kepada latar belakang digital yang diberikan untuk pemandangan yang ditembak terhadap skrin hijau jatuh di jabatan profesional kesan visual yang mempelajari animasi. Animator digital adalah antara jawatan yang paling penting dengan mana-mana pengeluaran moden.

Bermula dengan kerjaya dalam animasi bermula dengan mendapatkan ijazah sarjana muda. Universiti menawarkan BSc dalam Animasi di seluruh dunia, dan universiti dalam talian boleh diakses di mana sahaja. Untuk maklumat lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • BSc
  • Pengajian Seni
  • Animasi
  • Animasi Komputer
Bidang pengajian
  • Pengajian Seni (11)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian