Keystone logo

6 BBA Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan Pengurusan Kewangan 2024

Penapis

Penapis

  • BBA
  • Pengajian Ekonomi
  • Kewangan
  • Pengurusan Kewangan
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (6)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

BBA Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan Pengurusan Kewangan

Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan direka untuk menyediakan pelajar dengan pandangan umum tentang bidang mereka. Walaupun asas-asas tertumpu, pelajar juga berpeluang untuk memulakan yang pakar dalam bidang yang mereka pilih. Selepas tamat pengajian, ia adalah mungkin untuk memulakan kerjaya anda atau meneruskan pendidikan anda dengan pendapatan ijazah tahap yang lebih tinggi.

Apakah BBA dalam Pengurusan Kewangan? Pelajar yang memilih untuk meneruskan bidang ini mendapat pemahaman kewangan am, tetapi mereka juga dilengkapi dengan kemahiran pengurusan yang membolehkan mereka untuk mencapai kedudukan yang lebih tinggi. Kursus sering termasuk dividen, struktur modal, risiko, pelaburan, kewangan antarabangsa, penilaian aliran tunai, dan ekonomi global. Tujuan program dalam bidang ini adalah untuk menyediakan graduan untuk mengekalkan kesejahteraan kewangan sesebuah organisasi dan menguruskan pasukan kewangan keseluruhan.

Perniagaan adalah bidang yang amat kompetitif.Pelajar yang mengkaji faedah pengurusan kewangan daripada peluang untuk mengamalkan penyelesaian masalah mereka, pemikiran kritikal, komunikasi, dan sudah tentu, kemahiran pengurusan dalam persekitaran yang selamat. Sering kali ini membolehkan graduan untuk menonjol apabila mereka mencapai kerjaya mereka.

Tuisyen dan yuran untuk mengambil apa-apa program sarjana muda berbeza-beza secara meluas. Program khusus, serta sekolah dan pelajar status, akan memberi kesan kepada perbelanjaan. Ini bermakna menyelidik banyak pilihan terlebih dahulu amat berfaedah.

Memperoleh sarjana muda 's ijazah dalam pengurusan kewangan membuka pintu kepada pelbagai kerjaya kepada pelajar. Oleh kerana pengetahuan yang lebih umum dalam alam semula jadi, ia adalah mungkin untuk bekerja di hampir mana-mana industri. Selain pengurusan dan ketua-ketua jabatan jawatan, kerja boleh didapati sebagai penganalisis kewangan, pengurus akaun, penasihat peribadi atau perniagaan, pemeriksa kewangan, pengurus kewangan, dan lain-lain.Ia adalah mungkin untuk bekerja dengan syarikat-syarikat besar, institusi, perniagaan kecil, atau organisasi kerajaan.

Jika anda berminat untuk mengikuti kerjaya dalam jabatan kewangan perniagaan, pertimbangkan belajar pengurusan kewangan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.