We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

47 BA Program dalam Pengajian Pentadbiran Sumber Manusia 2024

Penapis

Penapis

  • BA
  • Pengajian Pentadbiran
  • Sumber Manusia
Bidang pengajian
  • Pengajian Pentadbiran (47)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

BA Program dalam Pengajian Pentadbiran Sumber Manusia

Ijazah Sarjana Muda adalah program empat tahun yang boleh dilaksanakan selepas tamat sekolah tinggi atau GED mendapatkan satu. Dalam pasaran hari ini banyak jawatan peringkat kemasukan mula memerlukan pendidikan lanjutan. Ijazah Sarjana Muda Sastera merupakan pilihan yang terbaik bagi mereka yang berminat dalam seni liberal.

Apakah yang dimaksudkan dengan BA dalam Sumber Manusia? Ia adalah program ijazah yang melengkapkan individu dengan semua pengetahuan yang mereka perlukan untuk berjaya dalam pekerjaan tertumpu kepada sumber manusia. Individu diajar bagaimana untuk mengenal dan menilai faktor-faktor dalaman dan luaran yang memberi kesan kepada fungsi sumber manusia dalam pelbagai jenis organisasi. Mereka juga dididik tentang bagaimana untuk betul melaksanakan tugas sumber manusia seperti pengambilan kakitangan, latihan, pampasan dan perhubungan pekerja. Pelajar-pelajar belajar tentang pelbagai undang-undang buruh. Dengan latihan yang banyak itu, graduan bersedia untuk menjalankan segala aspek kedudukan sumber manusia.

Sumber manusia merupakan komponen rumit mana-mana perniagaan yang berjaya.Oleh itu, salah satu manfaat utama Muda ini adalah jaminan pekerjaan. Terdapat juga unsur yang kuat fleksibiliti dengan pelbagai aspek dan bidang yang termasuk dalam program ini.

Kos BA dalam Sumber Manusia boleh berubah-ubah. Kos biasa institusi itu, di mana ia terletak dan bagaimana anda menghadiri kelas semua dapat menilai dengan pada harga. Sebagai pembolehubah berubah, begitu juga harga.

Dengan ijazah ini kemungkinan hampir tidak berkesudahan. Bersama-sama dengan perjalanan laluan yang biasa dan menjadi pengurus sumber manusia, individu juga boleh memilih pelbagai jawatan lain, termasuk beberapa jawatan pentadbiran, pengurusan akaun, perkhidmatan pelanggan dan pilihan pengurusan yang lain. Sumber manusia adalah penting untuk semua industri, jadi individu boleh memilih industri pilihan mereka, dan juga sektor swasta atau awam.

Jika anda mempunyai minat untuk orang dan hadiah untuk organisasi, BA dalam Sumber Manusia pasti bernilai mengingati.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.