Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 34 BA dalam Seni Liberal 2023

34 BA Program dalam Seni Liberal 2023

Gambaran keseluruhan

Pelajar sekolah menengah yang mengarahkan ilmu sains tulen dan seni halus cenderung menarik diri ke Sarjana Muda Sastera apabila mereka memulakan kuliah. Ini adalah bidang pengajian yang biasanya mempunyai banyak peluang, mulai dari undang-undang hingga penulisan kreatif, dan ia dapat menawarkan peluang dunia untuk pelajar yang bercita-cita tinggi dan kreatif.

Apakah BA dalam Seni Liberal? Kadang-kadang dipanggil BA dalam Pengajian Liberal atau BA dalam Kemanusiaan, ijazah ini diberikan kepada pelajar yang mengikuti kursus-kursus seni liberal seperti sejarah dan sains politik. Ia juga diberikan kepada para ulama yang mengambil kursus dari pelbagai disiplin atau yang mencipta program mereka sendiri. Kursus yang diambil oleh pelajar seni liberal mungkin berbeza dari segi astronomi, matematik dan biologi kepada teologi, sastera dan bahasa Perancis.

A BA dalam Seni Liberal memberikan pelajar peluang untuk belajar kursus yang bukan hanya berkaitan dengan pekerjaan, tetapi untuk kehidupan. Pelajar belajar bagaimana mengumpul maklumat dan membentangkan idea mereka secara logik, di samping kemahiran praktikal lain seperti bercakap bahasa kedua atau menjalankan kajian kes.

Kos BA dalam Seni Liberal bergantung kepada institusi yang dipilih dan panjang keseluruhan program. Sentiasa lakukan penyelidikan anda sebelum membuat pilihan, kerana kursus yang ditawarkan di bawah ijazah seni liberal dan harga mereka berbeza bergantung kepada institusi.

Graduan dengan BA dalam Seni Liberal sering bekerja sebagai wartawan mengenai tugasan politik, penterjemah untuk agensi kerajaan dan hotel, profesor di akademik, pembiaya di bank atau novelis terkenal. Kerana penerapannya untuk pelbagai kerjaya, ini boleh menjadi tahap yang besar untuk memperoleh dalam pasaran yang sentiasa berubah kerana ia mempersembahkan graduan dengan dunia pilihan.

Kursus seni liberal biasanya ditawarkan dalam talian dan di dalam bilik darjah oleh institusi terkemuka di seluruh dunia. Ingin tahu lagi? Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • BA
 • Pengajian Am
 • Seni Liberal
Bidang pengajian
 • Pengajian Am (34)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian