Keystone logo

61 BA Program dalam Pengajian Seni Sastera Sejarah Seni 2024

Penapis

Penapis

  • BA
  • Pengajian Seni
  • Sastera
  • Sejarah Seni
Bidang pengajian
  • Pengajian Seni (61)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

BA Program dalam Pengajian Seni Sastera Sejarah Seni

Meneruskan BA dalam Sejarah Seni merupakan pilihan yang terbaik bagi individu yang berminat dalam sejarah seni dan budaya. Ia juga menyediakan asas yang hebat untuk sesiapa yang ingin membuat, menulis tentang, mengumpul atau mempamerkan seni.

Bakal pelajar sering bertanya, apa yang BA dalam Seni Sejarah? Ia melibatkan kajian senibina, lukisan, ukiran dan lain-lain benda seni sepanjang sejarah. Kurikulum yang direka supaya pelajar perlu bermula dengan kelas asas sejarah seni, tetapi kemudian boleh memberi tumpuan kepada seni tempoh tertentu atau negara yang mereka pilih. Sesetengah pelajar juga belajar bahasa asing sambil mengejar BA dalam Sejarah Seni. Tinggal di luar negara selama setahun untuk melibatkan diri sepenuhnya dalam seni dan budaya negara di mana anda berminat juga popular.

Ijazah dalam sejarah seni memberi manfaat kerana ia mengajar beberapa kemahiran penting termasuk kesedaran visual dan kritikal. Pelajar juga diajar bagaimana untuk berkomunikasi dengan berkesan, secara lisan dan bertulis melalui.

Kos untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Muda dalam Sejarah Seni boleh berbeza-beza oleh institusi. Sesiapa yang berminat untuk mengikuti pengajian ijazah ini hendaklah mengesahkan semua yuran pengajian dan kos pendaftaran dengan menghubungi pejabat kemasukan sekolah di mana mereka berminat.

Terdapat beberapa peluang pekerjaan yang berpotensi untuk pelajar-pelajar yang mempunyai BA dalam Sejarah Seni. Pekerjaan popular termasuk muzium dan galeri kurator. Yang lain pula meneruskan kerja di rumah lelong atau tempat bersejarah termasuk rumah-rumah mewah, istana dan gereja. Arkib, Muzium pendidik, pentadbir atau seni antik peniaga adalah pekerjaan lain mungkin. Beberapa graduan memilih untuk menggunakan ijazah mereka sebagai asas untuk kerjaya yang kreatif dalam seni, seni bina atau fesyen.

Terdapat banyak institusi yang cemerlang yang menawarkan ijazah dalam sejarah seni. Kelas dalam talian boleh pilihan yang tepat untuk pelajar dengan fleksibiliti terhad dan mereka yang tinggal di kawasan pedalaman lebih.Pangkalan data yang luas kami adalah tempat yang hebat untuk memulakan penyelidikan pilihan anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.