Keystone logo

13 BA Program dalam Pengajian Teknologi Sains Data 2024

Penapis

Penapis

  • BA
  • Pengajian Teknologi
  • Sains Data
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (13)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

BA Program dalam Pengajian Teknologi Sains Data

A Ijazah Sarjana Muda Sastera adalah ijazah sarjana muda empat tahun yang cenderung untuk memberi tumpuan lebih kepada seni liberal daripada sains. Kebanyakan program memerlukan sekurang-kurangnya 120 jam semester atau kira-kira 40 kursus. Dua tahun pertama biasanya melibatkan kajian kurikulum teras diikuti dengan dua tahun kursus yang unik untuk bidang tertentu pelajar pengajian.

Apa yang BA dalam Sains Data? Bidang pengajian ini agak ketat dan melibatkan banyak matematik dan kajian analisis data. Pelajar-pelajar belajar untuk mengeluarkan pandangan dan data borang cerita dalam pelbagai bentuk. Kursus mungkin termasuk pengaturcaraan, struktur data, prinsip-prinsip sistem pangkalan data, analisis statistik dan matematik. Ia adalah satu disiplin yang menyatukan yang menggabungkan statistik dan analisis data untuk membuat kesimpulan dan kesimpulan daripada data terkumpul. Ia menggunakan kaedah saintifik dan proses lain untuk mentafsir sumber data.

Keupayaan untuk mengeluarkan, mengubah dan data beban adalah kemahiran yang berharga untuk zaman ini.Data adalah di sekeliling orang sepanjang masa. Mempunyai kemahiran untuk mengumpul dan memahami maklumat ini menetapkan saintis data selain. Pelajar biasanya membangunkan menganalisis dan bercerita kemahiran lanjutan. sains data melampaui maklumat dan mengajar kemahiran perniagaan juga.

Sarjana Muda Sastera dalam Sains Data adalah ijazah mudah untuk membangunkan talian. Ia berjalin dengan sains komputer, yang meminjamkan kepada pengajian di rumah. program yang berbeza dan lokasi datang pada kos yang berbeza. Hubungi pejabat kemasukan sekolah pilihan anda untuk maklumat lebih lanjut.

Dengan kemahiran yang dipelajari dalam sains data, banyak laluan kerjaya dibuka dari pengaturcaraan untuk jurutera data. saintis data membimbing projek dari awal hingga akhir. Mereka mencipta model pemprosesan data dan menganalisis dapatan untuk membentuk sebuah cerita. jurutera Data tumpuan lebih kepada memproses set data yang besar. penganalisis data dapat meneliti data dan menemui corak dan menjawab soalan.Beberapa graduan boleh membuat keputusan untuk meneruskan ijazah sarjana dalam bidang sains data untuk membuka lebih banyak peluang kerjaya, seperti mengajar.

Kursus dalam talian adalah sedia ada untuk pelajar-pelajar sains data. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.