Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 60 BA dalam Pengajian Am 2023

60 BA Program dalam Pengajian Am 2023

Gambaran keseluruhan

Daripada berfokus secara sempit ke kawasan pengajian tertentu, ijazah Sarjana Muda Sastera membolehkan para pelajar mengembangkan minat mereka melalui pelbagai kursus yang bertujuan mewujudkan profesional yang bulat. Kelas menyediakan sarjana untuk memasuki bidang pilihan mereka dengan luas pengetahuan dan pengalaman.

Apakah BA dalam Pengajian Am? Kursus pengajian ini adalah individu yang unik, yang membolehkan setiap pelajar menyelesaikan keperluan pengajian di peringkat universiti tanpa perlu mematuhi kelas yang dikehendaki oleh major tertentu. Ini membolehkan pelajar mengambil kursus pengajian dan akademik seperti biologi, ekonomi, fizik dan falsafah. Ijazah pengajian am juga sesuai untuk mereka yang berhenti pertengahan peringkat dan kembali, membolehkan mereka memperoleh ijazah tanpa mengambil kelas.

Pelajar yang memperolehi Sarjana Muda Seni dalam Pengajian Umum mendapatkan kemahiran dalam banyak bidang pengajian dan pengajaran akademik. Kemahiran matematik dan pemikiran kritikal, serta kemahiran pengurusan dan pemasaran, menyediakan mereka untuk bekerja dalam pelbagai kerjaya serta membantu mereka dalam kehidupan seharian.

Ijazah dalam kajian umum boleh didapati dari banyak institusi di seluruh dunia, dan kosnya adalah berbeza-beza dengan sekolah yang menawarkannya. Dengan begitu banyak pilihan, adalah lebih baik bagi calon pelajar untuk mengenali kos yang berkaitan dengan mengikuti sekolah pilihan mereka.

Sesetengah universiti menawarkan ijazah dalam kajian umum yang juga mempunyai bidang kepekatan, yang menyempitkan medan sedikit, tetapi bagi kebanyakan siswazah dalam kajian umum, ijazah itu membolehkan orang itu untuk menyesuaikan diri dengan kerjaya. Sebahagian daripada kerjaya yang lebih popular dicari termasuk akauntan, jurujual antarabangsa, profesional pemasaran atau penulis teknikal. Yang lain mengejar kerjaya dalam sektor awam seperti penguatkuasaan kerajaan atau undang-undang.

Universiti menawarkan gelar ini merangkumi dunia. Bagi sesiapa yang memerlukan jadual atau lokasi yang fleksibel, kursus dalam talian juga merupakan pilihan yang baik. Untuk mempersiapkan, cari program anda di bawah dan hubungi langsung pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • BA
  • Pengajian Am
Bidang pengajian
  • Pengajian Am (60)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian